Автор Тема: Конзолата ми показва само определен брой редове ?!?  (Прочетена 937 пъти)

statge

• Гост
Не съм толкова добър в линукс и може за някой въпроса ми да му се стори хипер глупав но да питам - пиша команта в конзолата и трябва да ми изкара да кажем 40 реда с някаква постоянно променяща се информация като наличните мрежи в района (принципно прави проблема и на още няколко команди) и така всичко тръгва от горния край и свършва до долния и толкова редове ми изкарва (30 от 40 да кажем примерно) при реалното наличие и на други ...?!?
Защо е така и може ли това да се поправи и как?

За допълнителна информация линукса върви на wmware при което максималната резолюция която ми дава е 1024/768 ако има значение (понеже при подръжка на монитора на повече това е много странно) ...
Активен

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
Ами най-лесния вариант е да си ги изведеш нещата в текстов файл и после да го разгледаш става с " komanda >> fail.txt" примерно за листване на директорията изглежда така " ls -l >> fail.txt " и после като отвориш fail.txt виждаш изхода от ls -l.
Дано си ме разбрал, че сякаш леко глупаво го обясних :)
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Чакай и аз да ти дам един глупав съвет както казва чен_дзен:
или използваш:
Код:
command | less
Код:
command | more
Или стартираш xterm с параметри -sl <число>
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6912
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
А можеш да си разглеждаш и нормалния ls, (който е на повече от един екран редове) с клавишите Shift + PgUp/Shift + PgDn.

Успехи.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

borovaka

• Напреднали
    • Профил
Acho то може с Page Up и Page Down обаче пак има някакво ограничение на редове. Предполагам има някаква настройка обаче аз не съм се интересувал.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

chen_dzen

• Напреднали
  • Публикации: 623
  • Distribution: Debian 6.0 Squeeze
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
ако си в Х сесия Edit>Profile Preference>scrolling scrollback  = 1024

mrowcp

• Напреднали
  • Публикации: 450
    • Профил
Не съм толкова добър в линукс и може за някой въпроса ми да му се стори хипер глупав но да питам - пиша команта в конзолата и трябва да ми изкара да кажем 40 реда с някаква постоянно променяща се информация .....................................................

Ама всички четете между редовете :)
Опитай с:

Код:
gnome-terminal --geometry=120x40
Активен

Some Things Just Are The Way They Are

chen_dzen

• Напреднали
  • Публикации: 623
  • Distribution: Debian 6.0 Squeeze
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
излизат ти повече от 512 реда ,тогава по добре command > file.txt

statge

• Гост
Уоуууу много сте бързи благодаря много за отговорите

borovaka много шантав и трудоемък начин все пак говорим за команди извеждащи с постоянно променящи се данни

backtolife интересно но не сработи нещо :(

mrowcp ти точно уцели но не ползвам гноме графична среда от там и ми дава реално че такова нещо не съществува подобна команда за кде ???
Активен

borovaka

• Напреднали
    • Профил
А опита ли начина с less или мore - "команда | less" и "команда | more"
Активен