« -: Jun 04, 2010, 14:09 »
Така знам, че темата е табу, но питането ми е малко по-различно. Жена ми й се е освободил бюджет най-после да си купи някаква счетоводна програма и както сигурно се досещате от няколко седмици, непрекъснато тегли някакви демота от родните производители.
Че за нас няма, няма, ясно е. Бионата умря в зародиш, а в общи линии същото може да се каже и за РД. Сега обаче и аз понаобиколих страниците на българските доставчици (платени + една безплатна- Номинал), но не видях ГНУ/Линукс версии. Е САП има, ама това е като совалка, не е счетоводна програма, а да не говорим пък колко струва.
Вероятно се сещата, че служебният и компютър е на Хвани Пътя, но някои вече може би са и предположили, че личният и тингпад (купен от мен естествено) е на Debian Stable.
И сега стигаме до питането. Във форума се навъртат множество админи на всеродни организации, с различни мащаби и разнообразен опит. Има ли някой, който да се опитвал да подкарва счетоводна програма под винце (и включваме в понятието плей он линукс, уайн дорс, кросовер, цедега...)?
Момента е изключително подходящ, ако има такива успешни опити, за да я насоча именно натам. Тя досега си е писала на ръка и каквото и да я набутам да купи, все ще й е ново. Така от списъка трябва да се изключи Микроинвест, първото което я накарах да опита, защото не става за нуждите й. Сметкоплана не може да се променя, нея й трябват четири цифри. Отпадат и разните там Ажур, Плюс-минус, Парафлоу, защото някак си шефа й няма да е съгласен да дава 300 EUR на година за лиценз + евентуално още толкова за СУБД.
И така има ли някой с полезен опит в мероприятието?
« Последна редакция: Jun 04, 2010, 14:12 от go_fire »

Активен
В $por4e2 e истината

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри
Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear