Автор Тема: Консултация отностно програма  (Прочетена 950 пъти)

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Извинявам се предварително, защото тази тема няма нищо общо със линукс, но мисля, че между вас има програмисти и ще могат да ме светнат. Та въпроса е следният: Един колега ползва компютъра ми с Mandriva 2010.0 да си трие вирусите от флашката. Та от два дни засякохме в компютрите да се мотае тази програмка, която имам подозрение, че е вирус
[autorun]
open=RECYCLER\S-1-5-21-1482476501-1644491937-682003330-1013\Wins3232.exe
icon=%SystemRoot%\system32\SHELL32.dll,4
action=Open folder to view files
shell\open=Open
shell\open\command=RECYCLER\S-1-5-21-1482476501-1644491937-682003330-1013\Wins3232.exe
shell\open\default=1
Ще съм благодарем някой ако ми каже това вирус ли е и ако е такъв, какво може да причини.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Re: Консултация отностно програма
« Отговор #1 -: Jun 10, 2010, 22:59 »
Е какъв е проблема да го сканирате с някоя антивирусна програма? Какво казва гугъл по въпроса за това нещо? Аз намерих: http://virusinfo.info/showthread.php?t=39933
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #2 -: Jun 11, 2010, 00:52 »
Човек, никой не може да ти кажа от този autorun.inf какво може да ти причини вируса. От общи съображения мисля, че е от ония вируси които ти скриват hidden файловете и не може да ги покажеш освен ако не има смениш атрибутa (/h).
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #3 -: Jun 11, 2010, 07:52 »
Антивирусната на Нортън не го хваща,затова ми беше интересно да рабера каква гадина е и дали изобщо е вирус.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #4 -: Jun 11, 2010, 09:17 »
Антивирусната на Нортън не го хваща,затова ми беше интересно да рабера каква гадина е и дали изобщо е вирус.
Е съвсем наскоро някой беше питал за антивирусна, изредихме му 3-4 имена (Нортън изобщо не беше там).
Като казваш "засякохме в компютрите да се мотае тази програмка" за кои компютри става въпрос и коя програмка засякохте, Wins3232.exe ли, понеже си дал autorun-а.
Дали е вирус, ами като попиташ гугъл за това ехе, излизат все места, в които обясняват как да го махнеш и как се махат вируси и подобни зловредия. Ако държиш да знаеш какво е точно (вирус, троянец, червей или каквото там още има по света), това е вече друга работа :)
Активен