Автор Тема: Firefox или Opera  (Прочетена 4382 пъти)

vyrgozunqk

• Гост
Re: Firefox или Opera
« Отговор #15 -: Jul 31, 2010, 23:25 »
Аз пък ползвам опера, ползва по-малко рам, има значилтено по-бърз работи значително по-бързо и леко с джаваскрипт, с флаш плеър-а се държи по-добре и леко, по-удобен ми е и също има някой доста полезни widgets.
По-красив като визия и т.н. : )
Активен

Ekspert

• Напреднали
  • Публикации: 801
  • Distribution: Debian Wheeze
  • Window Manager: Gnome 3
    • Профил
« Отговор #16 -: Aug 01, 2010, 09:20 »
И аз ползвам firefox/icewesel вярно е че по бавно зарежда, но това е защото си помни историята и разни други екстри, може да се ускори зареждането от Редактиране->Настройки->Лични данни:
Отметка на "Изчистване на лините данни" и от настройките отмятате всичко без запазените пароли ако имате такива.
При желание може да поставите и отметката отдолу за да пита винаги преди да чисти.
След това рестарт на firefox-а и ще зарежда по-бързо (2 сек в моя случай и 4 сек ако не се чисти)  [_]3

P.S. да добавя също че многото добавки инсталирани при firefox-а също допълнително за бавят стартирането, така че избора е ваш.
« Последна редакция: Aug 01, 2010, 10:13 от Ekspert »
Активен

Извинението е като ЗАДНИКА. Всеки си го има.

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #17 -: Aug 01, 2010, 10:25 »
Четири секунди са много време. Може би ти е бавна връзката. В момента съм с лаптоп, който е с 1.5 процесор, не съм пипал нищо по невестулката, освен да добавя flashblock и въпреки това зарежда от старт за не повече от 2 сек. Операта не е по- бавна, но просто не съм свикнал с нея и не се чувствам комфортно.
« Последна редакция: Aug 01, 2010, 10:28 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

Ekspert

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #18 -: Aug 01, 2010, 10:32 »
Четири секунди са много време. Може би ти е бавна връзката. В момента съм с лаптоп, който е с 1.5 процесор, не съм пипал нищо по невестулката, освен да добавя flashblock и въпреки това зарежда от старт за не повече от 2 сек. Операта не е по- бавна, но просто не съм свикнал с нея и не се чувствам комфортно.

Каква връзка ? интернета ли имаш предвид? това няма никаква връзка с нета, аз говоря за първоначалното зареждане на програмата, не за скороста с която ми зарежда страниците.
Активен

ieti

• Напреднали
  • Публикации: 92
  • Distribution: Arch, Debian
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
« Отговор #19 -: Aug 01, 2010, 11:21 »
Че то и под Chrome можеш да си използваш сертификатите за банките. Малко по изгърбено е, но си работи. Аз използвам хром и сертификати за Булбанк и Epay. Ето как става от тук.
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #20 -: Aug 01, 2010, 12:04 »
Ekspert имам впредвид първоначалното зареждане на програмата, заедно с началната страница, която е dir.bg. с други думи - от кликването с мишката върх иконата, до зареждане на началната страница минават около 2сек. Браузерът на Google май е още по- бърз, но съм стар човек със закостенели навици и не мога да свикна с него. Предполагам, че всичко и свързано с настройка и скинове, но и с този на Мозила си работя без проблеми.
« Последна редакция: Aug 01, 2010, 12:08 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

ROKO__

• Напреднали
  • Публикации: 1531
  • Distribution: Calculate Linux Workstation amd64
  • Window Manager: GNOME 2.30
  • AMD Athlon64 4000+ Dual Core 2100 MHz 2MB L2 cache
    • Профил
« Отговор #21 -: Aug 01, 2010, 12:12 »
Аз ще ви издам една малка тайна, ако толкова искате да пробвате да ускорите процесите, има един чалъм с "prelink" инструмент който преглежда всички динамични библиотеки и ги линква в една директория и казва на програмите да търсят въпросните библиотеки само в тази директория (при мен има ефект)
Активен

Не е важно да си добър, важно е да си най добрия!!!

http://www.calculate-linux.ru/
http://www.agilialinux.ru/

Ekspert

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #22 -: Aug 01, 2010, 12:13 »
ясно, при мен началната страница е празна но когато оставя историята кеша, разните там формуляри и прочие нещица без които все пак може но не се махат по подразбиране, мозилата става "тормозила" и отварянето става за около 4 сек. а без тях за 2.
но предлагам да не оспамваме повече тази тема.
Относно прелинк, отдавна съм го пробвал и ефекта не е кой знае какъв, повече се усеща на по слаби машини, но на по новите няма смисъл от него.
Активен

ghoof

• Напреднали
  • Публикации: 44
  • ghoof reborned
    • Профил
« Отговор #23 -: Aug 01, 2010, 12:43 »
За любителите на тъпия лисунгер имам да кажа две неща:

1. За всичко си има добавки:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/67651/

2. като толкова щете да Ви е бързо си вземете Firefox 3.7 alpha 5 pre.