Цитат на: backtolife в Aug 24, 2010, 09:02Цитат на: ROKO__ в Aug 23, 2010, 21:01С кое имаш проблем ?с:Код:#cat coreМожеш ли да ми кажеш защо става така? .Не си показал какво става
Цитат на: ROKO__ в Aug 23, 2010, 21:01С кое имаш проблем ?с:Код:#cat coreМожеш ли да ми кажеш защо става така? .
С кое имаш проблем ?
#cat core
# ping google.comgoogle.com is alive
E, да - аз после четох man страницата на ping. Но първото ми впечатление беше:
Хахаха - ама то ебаси философията стана.На въпроса: Аз жив ли съм?Отговора е: Аз съм жив, ти ме виждаш следователно и ти си жив.
А, точно при соларис това не е много вярно, защото ако нямам гейтуей по подразбиране съм невидим за другите хостове в мрежата
Цитат на: romeo_ninov в Aug 25, 2010, 11:27А, точно при соларис това не е много вярно, защото ако нямам гейтуей по подразбиране съм невидим за другите хостове в мрежата"Невидим" - дефинирай ми невидим. То ако нямаш gat3way ти ще си невидим за тях, но и те ще са невидими за теб (ако са в друг subnet).
# route -nusage: route [ -fnpqv ] [ -R <root-dir> ] cmd [[ -<qualifers> ] args ]
netstat -rn
Код:# route -nusage: route [ -fnpqv ] [ -R <root-dir> ] cmd [[ -<qualifers> ] args ]Това да го коментирам ли? Само с:Код:netstat -rnли може да се види routing таблицата?
cat /etc/defaultrouter