Искам да си стриймна едно аматьорско радио към приятели. Искам да е p2p заради доста слабата си връзка. Иначе в нета от преди време бях изровил един урок http://www.trustfm.net/radio/GuidePeercastForLinux.php?page=03/GuidePeercastForLinuxpage1&b2=1 който преди подкарвах, но сега още на 5 стъпка страницата с настройките не се стартира, а и урока е за XMMS, което си мислех че ще мога да излъжа някак си, но така или иначе не стигнах до там. В нашия си сайт също има някакъв урок, но не е за p2p , а и използва също XMMS, така че също е неизползваем (заради p2p). Аз съм бая ламер в правенето на радио и общо взето ако урока не е хубав съм си гола вода. Та и никога не съм знаел коя програма за какво служи, когато едно време си правех на windows, сървър, плейер за музика, който май трябва да поддържа icecast или shoutcast и някаква друга програма, но коя какво прави и какво настройва нямам идея. Та реших да пробвам с една JAVA програма, с мисълта че щом е дджава няма да имам проблеми обаче ламерщината си е ламерщина и като не знам какво правя не мога да я подкарам. Та главният въпрос ми е как бих могъл да изпълня тези стъпки http://p2p-radio.sourceforge.net/documentation/broadcasting/index.php.enИли алтернативи за линукс на icecast , winamp(предполагам audacious), и Oddcast DSP for Winamp, които като краен резултат да ми дадът това скъпоценно линкче в дъното на страницата което да работи накрая.
Това което успях да направя макар и нищо е да си дръпна sc_serv_1.9.8_Linux (shoutcast server) и да го стартирам, след което да стартирам Джава програмката P2P Radio , и да пейстна
http://localhost:8000//stream.ogg и ми изкарва грешка че не може да намери стрийма. Суответно ми изписва в стартирания сървър че има провален опит за връзка. Липсва програмата съдържаща паролата на сървъра и звързваща сървъра с плейера според мен. Та думата е ваша...
---------------------------------------------------------------
Успях да изпълня уж всички точки от първия линк с peercast2html и peercast но в крайна сметка не мога да разбера какъв линк трябва да дам за да ме слушат. Не съм сигурен и за една от стъпките при която трябва да се впише някакъв си ftp server. Давам страницата от настройките на peercast

И страницата на peercast2html в стартирано състояние. Не помня предишният път да съм правил някакви настройки на ftp сървър и като че ли вървеше. Сега направих на ftp.makkasi.a60.us и направих вътре една папка /live/ :

Ето едно нещо което уж малко се оказва явно много важно. В прозореца на aumix според урока трябва да има бутон рекорд чрез който да задам всичко което минава през звуковата карта да се просвирва и би трябвало да изглежда така:

Но моя изглежда така :

А моя изглежда така
Както се вижда няма желаещи да ми помогнат, но трябва ад имате в предвид че вече български урок за това как да си направим радио няма при положение че XMMS вече е отжовелица. Просто ми дайте линк към какъвто и да е читав урок, тъй като с тоя вече се мъчих ден и половина и нищо не направих, само си потроших нервите.