Автор Тема: Как да създам p2p радио  (Прочетена 1383 пъти)

makkasi

• Напреднали
  • Публикации: 16
  • Distribution: Кубунту 10.04
  • Window Manager: КДЕ
    • Профил
Как да създам p2p радио
« -: Sep 05, 2010, 14:49 »
Искам да си стриймна едно аматьорско радио към приятели. Искам да е p2p заради доста слабата си връзка. Иначе в нета от преди време бях изровил един урок http://www.trustfm.net/radio/GuidePeercastForLinux.php?page=03/GuidePeercastForLinuxpage1&b2=1  който преди подкарвах, но сега още на 5 стъпка страницата с настройките не се стартира, а и урока е за XMMS, което си мислех че ще мога да излъжа някак си, но така или иначе не стигнах до там. В нашия си сайт също има някакъв урок, но не е за p2p , а и използва също XMMS, така че също е неизползваем (заради p2p). Аз съм бая ламер в правенето на радио и общо взето ако урока не е хубав съм си гола вода. Та и никога не съм знаел коя програма за какво служи, когато едно време си правех на windows, сървър, плейер за музика, който май трябва да поддържа icecast или shoutcast и някаква друга програма, но коя какво прави и какво настройва нямам идея. Та реших да пробвам с една JAVA програма, с мисълта че щом е дджава няма да имам проблеми обаче ламерщината си е ламерщина и като не знам какво правя не мога да я подкарам. Та главният въпрос ми е как бих  могъл да изпълня тези стъпки
http://p2p-radio.sourceforge.net/documentation/broadcasting/index.php.en
Или алтернативи за линукс на icecast , winamp(предполагам audacious), и Oddcast DSP for Winamp, които като краен резултат да ми дадът това скъпоценно линкче в дъното на страницата което да работи накрая.

Това което успях да направя макар и нищо е да си дръпна sc_serv_1.9.8_Linux (shoutcast server) и да го стартирам, след което да стартирам Джава програмката P2P Radio , и да пейстна http://localhost:8000//stream.ogg  и ми изкарва грешка че не може да намери стрийма. Суответно ми изписва в стартирания сървър че има провален опит за връзка.  Липсва програмата съдържаща паролата на сървъра и звързваща сървъра с плейера според мен. Та думата е ваша...
---------------------------------------------------------------
Успях да изпълня уж всички точки от първия линк с peercast2html и peercast но в крайна сметка не мога да разбера какъв линк трябва да дам за да ме слушат. Не съм сигурен и за една от стъпките при която трябва да се впише някакъв си ftp server.  Давам страницата от настройките на peercast

И страницата на peercast2html в стартирано състояние. Не помня предишният път да съм правил някакви настройки на ftp сървър и като че ли вървеше. Сега направих на ftp.makkasi.a60.us  и направих вътре една папка /live/ :

Ето едно нещо което уж малко се оказва явно много важно. В прозореца на aumix според урока трябва да има бутон рекорд чрез който да задам всичко което минава през звуковата карта да се просвирва и би трябвало да изглежда така:

Но моя изглежда така :

А моя изглежда така

Както се вижда няма желаещи да ми помогнат, но трябва ад имате в предвид че вече български урок за това как да си направим радио няма при положение че XMMS  вече е отжовелица. Просто ми дайте линк към какъвто и да е читав урок, тъй като с тоя вече се мъчих ден и половина и нищо не направих, само си потроших нервите.
« Последна редакция: Sep 06, 2010, 15:16 от makkasi »
Активен

Ekspert

• Напреднали
  • Публикации: 801
  • Distribution: Debian Wheeze
  • Window Manager: Gnome 3
    • Профил
Re: Как да създам p2p радио
« Отговор #1 -: Sep 07, 2010, 10:01 »
Аз като гледам не че няма желаещи, ами по-скоро никой не се е занимавал с  подобен проблем, порови из гугъл още, все нещо ще изкочи.
Успех
Активен

Извинението е като ЗАДНИКА. Всеки си го има.

makkasi

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Sep 07, 2010, 10:20 »
нямаш на идея колко съм се ровил в google. Вече ми писна. Не мога да разбера толкова ли няма желаещи да си напраят радио. По другите windows-ки форуми това са си направо хитови теми. Единственият урок който открих без aumix е от 2004 г и на Ret Hat , http://www.daniweb.com/forums/thread70459.html но вече ми писна да се занимавам. Като имам желание след седмица, може да се пробвам пак. Но това е изводът, никой линукс потребител не иска да има радио, няма съвременен урок за такова. А aumix най вероятно ми зарежда така заради орязаната звукова карта, но това едва ли го пише някъде ??? Иначе установявам че единствената пречка за да си направя радио е плугин към плейера който да изпраща сигнала към сървъра( icecast или shoucast няма значениe). При този урок макар да звучи тъпо плугина се явява не какво да е , а самоя aumix. Ще взема да пиша във форума на убунту туко виж ми помогнал някой.
« Последна редакция: Sep 07, 2010, 10:37 от makkasi »
Активен

Ekspert

• Напреднали
  • Публикации: 801
  • Distribution: Debian Wheeze
  • Window Manager: Gnome 3
    • Профил
« Отговор #3 -: Sep 07, 2010, 10:41 »
спокойно, все ще измислиш нещо, и аз доста се рових докато открия как да подкарам под линукс teamspeak макар че го има в хранилищата готов компилиран, ама не хващаше звука, и съвсем случайно напипах в един форум решението просто като боб, но но ме човъркаше към 3 месеца заразата :-\ сега със новата версия няма ядове ама стара си беше чудесия докато тръгне, все ще намериш нещо, виж по форумите на aumix, alsa все нещо може да излезе.
Активен

Извинението е като ЗАДНИКА. Всеки си го има.

makkasi

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Sep 07, 2010, 10:45 »
спокойно, все ще измислиш нещо, и аз доста се рових докато открия как да подкарам под линукс teamspeak макар че го има в хранилищата готов компилиран, ама не хващаше звука, и съвсем случайно напипах в един форум решението просто като боб, но но ме човъркаше към 3 месеца заразата :-\ сега със новата версия няма ядове ама стара си беше чудесия докато тръгне, все ще намериш нещо, виж по форумите на aumix, alsa все нещо може да излезе.
Хехе, знам я тази зараза. Мъчих се така с Xine веднъж. Както и да е . Във форума на убунту се оказва че има доста теми които не съм прочел. Явно все пак google не е единственото решение. Ами ще се поровя и по по големите linux форуми. Ако няма резултат пак ще питам тук. Но засега я оставете тая тема.
Активен