Автор Тема: Проблем с Ubunto  (Прочетена 573 пъти)

ubuntu_newbie

• Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Проблем с Ubunto
« -: Nov 22, 2010, 18:25 »
Здравейте!
Аз съм новак що се отнася до Linux - дълги години съм работил и продължавам да работя само с Windows , но отскоро проявявам интерес и към Linux. Косвено съм запознат с Ubunto и реших да го пробвам. Харесва ми това , че по време на live сесията е по-бързо от Windows 7.

Имам следните проблеми , които ме спират да мина изцяло на Юбунто:
1) Файлове , писани под Windows изцяло и само на Notepad , но на български език - не можах да ги отворя , т.е. отварят се , но са на маймуница.
2) Компютъра работи много неспокойно - вентилатора започва да вие постоянно малко след старта на операционната система и като погледна монитора за натоварване - двете ядра на 2-ядрения ми процесор за натоварени почти на 100% , а няма защо - нямам нищо отворено .

Бихте ли ме посъветвали за решение на проблемите и за някои други дистрибуции , които бих могъл да пробвам . Моля , обяснявайте като на малоумен , защото що се касае до linux - малко разбирам
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Re: Проблем с Ubunto
« Отговор #1 -: Nov 22, 2010, 18:51 »
Моля , обяснявайте като на малоумен , защото що се касае до linux - малко разбирам

Моля "малоумнико" използвай търсачката на форума. Има много като теб които сега се сблъскват с линукс, а също така има и много теми точно за 100%-товото натоварване на процесора и въртенето на вентилаторите ;).
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Ubunto
Настройка на програми
radar 11 5984 Последна публикация Nov 05, 2005, 00:43
от
Дискове за Ubunto 5.10
Настройка на програми
fd_ru 0 2184 Последна публикация Feb 24, 2006, 12:00
от fd_ru
Ubunto
Хумор