Пич-имаш късмет-аз имам Асус X50GL . Убунту-Кубунту има ALTERNATE CD- за такива случаи. Аз предпочитам KDE-най-щурата модерщина-за целта свалих Кубунту 10.10 ALTERNATE CD . Инсталира се в графично-текстови режим. На мене на лаптопа Asus X50GL дори и тогава ми даде проблем-не искаше да зареди графичната среда. Казах си-дай да пробвам първо мързеливия начин-отидох в recovery mode-административна конзола с интернет-понеже надписите излизаха на маймуница-мисля че беше най-отдолу и пишеш:
код:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install nvidia
сега натискаш таб няколко пъти да ти покаже различни варианти и пишеш:
sudo apt-get install nvidia-nvidia-96
като свърши рестартираш и като влезеш в графичната среда :
стартиране на програми-система-Additional Drivers-избираш препоръчителен
-рестартираш и отиваш в
http://www.kubuntu.org/news/kde-sc-4.6.1 - оттам копираш : ppa:kubuntu-ppa/backports
после-стартиране на програми-система-KPackageKit(Управление на софтуер)-настройки-Edit Origins-източници на софтуер-друг софтуер-добавяне-поставяш копираното-затваряш-презареждаш-софтуерни обновления-проверка за нови обновления-прилагане
-рестарт и си с последния писък и си готов с нещо което майкрософт никога няма да постигнат....
ако не можеш да се оправиш-пиши ми на мейла да ти го направя-щото има много неща за обясняване за начинаещ и само с четене в интернет не става. Успех....