Па то гледам това е 2-ри релииз.
Знам че си фен на опен-бокса, та да те питам има ли quicklaunch?
Също така сподели после как е тази дистрибуция.
ПП:Ако е перфектна предната версия защо ти беше да се хабиш да си настройваш опен-боска след като може да си ползваш тази дистрибуция.
Това е 7-ми релийз.Аз съм пробвал последните 4-ри.Какво да кажа за това дистро.Доста работа е паднала по него.Натъпкал го е със всевъзможни автостартиращи скриптчета.Смесил е lxde с openbox.Добавил е два панела tint2 и fbпанел и можеш да избираш кой да ползваш.В fbpanel-а е добавил lx menu,ако това имаш в предвид quicklaunch.Също има възможност да си вадиш икони на Десктоп-а.Прозрачността (composite) я е реализирал с xcompmgr и скрипт с различни опции.За powermanager ползва xset,което за лаптоп е много добре,че изключва монитора да пести енергия когато не го ползваш,но е много неудобно ако искаш да гледаш филм.Постоянно трябва да побутваш мишката да не се изключи.Задържането и смяната на тапета на Десктоп-а се реализира с feh.Като цяло дистрото работи добре.За човек,който за първи път пробва openbox мисля,че ще го хареса,но на мен ми е малко терсене както се казва.Аз съм свикнал с чист openbox и по ми е удобно obmenu-то.А стартирането на по-често използваните приложения съм си ги направил на клавишни комбинации.Не можах да уткрия ъпдейт мениджър,а за тази цел
YAPAN е перфектен.Също много добра работа ще свърши за спиране,рестарт,логаут,приспиване скрипта oblogout.Друго нещо,което ме издразни е че не можах да инсталирам chekgmail.Ъпдейтнах го,но пак ми вади,че паролата е грешна.Пробвах със Sylpheed,но не ми е удобен изобщо.
Като цяло това дистро на мен не ми е удобно,но това не означава,че е бъгаво или недоправено.Човека се е постарал доста да го направи.Проблема е в мен,че аз съм свикнал с друг тертип.Ще пообера скриптчетата,които смятам,че ще ми вършат работа и се местя на моя чист Arch Openbox.