Автор Тема: Домашен VPS  (Прочетена 821 пъти)

dvanaise

• Напреднали
  • Публикации: 74
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: KDE, LXDE
    • Профил
Домашен VPS
« -: Apr 24, 2011, 19:19 »
Здравейте, преди два дни си пуснах две виртуални машини с VirtualBox и си рекох що пък да не ги ползвам за VPS-та дето са толкова модерни напоследък. Например да пусна различни сайтове на тях или един и същи и да пробвам load balancing или нещо такова. Обаче стигнах до тук. В момента мрежата им е с Bridged adapter и си влизам в тях със съответните IP-та. Имам няколко въпроса и не знам от къде да започна затова дайте ми няколко начални точки

Имам само едно публично IP и ако насоча два домейна към него как мога да разделя трафика към двете виртуални машини
Предполагам с Reverse proxy ще стане но дали това е правилния начин пък и с него не виждам как може да се ползва ssh или нещо подобно на виртуалните машини. Освен това ако на виртуалните машини имам по няколко сайта с вируални хостове ще могат ли да се предават домейните за да работят нещата. Като стана въпрос за ssh сегашното състояние на мрежата подходящо ли е за такова нещо или трябва да я променя както някъде четох с препращане на портове?

Ако някой има готово инфо как стават нещата добре , ако няма пък ще съм благодарен и за някой линк на таз тема. Гугъла не ме насочи към нищо полезно или може и аз да не знам какво да го питам

А ще използвам момента да попитам как мога да синхронизирам файловете и базите данни от един сайт на два сървъра при load balancing. Обаче да става почти веднага след промяната. Четох за разни работи с rsync и cron но ми се струва малко дърводелска таз работа с cron. Та някое друго решение няма да е излишно

Ами тва е за сега. Ако стане тва дето искам сигурно ще имам и още въпроси но тях по нататък