Автор Тема: Български, американски, руски и всякакви форуми  (Прочетена 5640 пъти)

Mitaka

• Гост
Ми скоро ще откриете красотата на OSX след като дораснахте да зададете такива въпроси.

Чакаме ви!

Много скъп тоя MAC OS новия бе... цели 24 евро!!!
За офис пакета им да не говорим.... Епълските еквиваленти на уърд и ексел струват непосилните 30 евро комплекта!
На всичкото отгоре, лиценза е измислен супер глупаво - можеш да инсталираш софтуера на всичките си компютри.

Друго си е безплатното... е, вярно, че може да изгубиш около месец за настройки, ама пък е безплатно. Е, ако ъпдейтваш редовно може и да се омаже нещо, ама пък то е open source, и можеш да си го оправиш сам - взимаш кода, гледаш къде е грешката, компилираш и готово!
Иначе закво ми е тоя MAK, той не бъгва и не ми е интересно с него.... не е работа да има компютри, и то доста натоварени работни станции, които не са забивали 5 години.... направо е скука да ги подържаш.
Активен

arda_kj

• Напреднали
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
  • Window Manager: Gnome/KDE
    • Профил
//off

Mitaka то хубаво агитирате за Мак ОС, ама прави изключително лошо впечатление, че между истината се опитваш да пробутваш и разни заблуди:

1) Мак ОС е евтин - хубаво 30 Евро не са много пари наистина, обаче спестяваш подробността, че трябва да си купя хардуера на Епъл, за да мога да имам полза от евтиния лиценз, а той не струва 30 Евро;
2) За офис пакета - за него пак ми трябва Мак, а за Мака, хардуер на Епъл, така че евтиния лиценз не е баш толкова евтин;
3) "Друго си е безплатното... е, вярно, че може да изгубиш около месец за настройки, ама пък е безплатно. Е, ако ъпдейтваш редовно може и да се омаже нещо, ама пък то е open source, и можеш да си го оправиш сам - взимаш кода, гледаш къде е грешката, компилираш и готово!"
Това е поредната заблуда, която се опитваш да пробуташ. Нито настройката на един Линукс е един месец нито нещата се омазват. Напиши в гоогле "Mac OS X upgrade problem" и се наслаждавай на безпроблемни и неомазани обновявания. Да не говорим, че самия Мак е бъкан със свободен софтуер и, че без него той самия щеше да е нищо повече от парче безполезно желязо.
4) "Иначе закво ми е тоя MAK, той не бъгва и не ми е интересно с него.... не е работа да има компютри, и то доста натоварени работни станции, които не са забивали 5 години.... направо е скука да ги подържаш."
Това е поредното наивно твърдение. Защо си мислиш, че Линукс няма същата стабилност. Аз със същата сила мога да кажа същото за Линукс, поне според моя опит, ама тръгнал ли съм да оплювам другите ОС-и. Колко сървъра в Интернет в процентно отношение работят на Линукс и колко на Мак ОС, или твърдиш, че другите пасат трева и са заблудени в избора си.

Искам да обобщя и да каже, че няма безпроблемна система и нито Мака е перфектен и безпроблемен нито Линукс, обаче да се намеква, че нещо е лошо/проблемно/бъгаво само защото е свободен/безплатен софтуер е некоректно и буди само съжаление.
Активен

Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
"За да открием истината, е нужно поне веднъж в живота си да подложим всичко на съмнение" - Р. Декарт

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Тия макаджии са по упорити и от хлебарките.
Това е форум за линукс - не за Мак.
Ходете да си рекламирате идеалните макове в подходящите форуми.
Ако не можете да си инсталирате Линуксите, платете на някой да ви го направи а не да ревете- гледам че с финансите нямате проблеми.
И забележете, че някои хора (включително мен имат макове под ръка, но не ги харесват). Все едно някой гей да ми обяснява, че мацките не струват.

ПС. Има интересни наблюдения из нета, че маковете са доста предпочитани ог гейовете.
Но офенс, но всеки си има вкусове, а това е Линукс форум
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
В горния си пост имах в предвид нещо друго, което мисля, че е по темата, а не Линукс vs Уиндоус vs Мак!
При положение, че прираста на населението е почти нулев, нови потребители за Линукс няма да се създадат от нищото, а трябва да се спечелят от ползващите Уиндоус, а защо не и Мак! Някак си не мога да го проумея как ще го спечелиш като искаш от него да си промени мисленето, вместо да му предложиш по-лесна и евтина алтернатива!?
Едно от нещата които отблъсква новите юзери е точно конзолата и когато има написани програмки от някой за да не се ползва конзола за целта е добре да се препоръчва съответната програма, а не команди в конзолата!
Хич не го виждам един нов юзер да седне да научи куп команди, принципите на работа на ситемата и още куп неща за да си ползва компа за гледане на филмчета, скайп или някой документ с офис пакета или да води счетоводство!
« Последна редакция: Jun 23, 2011, 23:07 от backinblack »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Аз лично държа да не се създават нови линукс потребители. Това означава повече работа и по-малко способни да я вършат, от което имам лична изгода. Така че да ...изтрито... тия, които държат линукс да придобива по-голям дял от потребителите.

Иначе не че го твърдя горното особено сериозно, но наистина не ми пука кой какво ползва, още по-малко пък да тръгна да казвам кой какво да бил ползвал.

Редактирано от bop_bop_mara.
« Последна редакция: Jun 25, 2011, 23:12 от bop_bop_mara »
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

AMD

• Напреднали
  • Публикации: 873
  • Distribution: Calculate Linux Scratch 64 / Alt Linux Centaurus 6.0 64
  • Window Manager: Gnome 2.32/3.2 XFCE 4.8/4.10-git
  • AMD Athlon64/Sempron64 4000+Dual Core/3400+
    • Профил
Едно приятелче дори все още си ползва Миникс. Хора всякакви.
Активен

Господи моля те пази ме от ламерите, от хакерите и сам мога да се пазя.