Автор Тема: Как да ползвам интернет със Linux Ubuntu 10.10  (Прочетена 6665 пъти)

Wallkick

• Напреднали
  • Публикации: 15
    • Профил
Re: Как да ползвам интернет със Linux Ubuntu 10.10
« Отговор #15 -: Sep 05, 2011, 11:29 »
Добре, ето как стоят нещатата. Linux-a е на 1 приятел в съседство и аз исках да му пусна нета, защото техниците му са казали да си го оправи щом го има. Аз съм на VivaCom, а той на местен. Видях 1 клип в YouTube настроих го от Wired както сте обяснили няколко пъти и интернета дойде, но връзката беше много лоша - 2 Download и 0.30 Upload писах тук и последвах първия коментар. Пробвах да рестартирам от менйто машината, но започнаха да излизат редоове рестартирах от копчето и тръгна. Следващия път като пуснах Linux-a нямаше въпросният Аплет NetworkConnections даже и в падащото меню не го намерих .. Това, което е на снимщата ще помогне, но не знам как да стигна до "Управление на софтуер" - Linux-a му е на английски ..
Активен

radoshow

• Напреднали
  • Публикации: 1313
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome Shell
    • Профил
« Отговор #16 -: Sep 05, 2011, 11:44 »
Щом е на английски това което търсиш е Applications –>Add/Remove Programs .Но ако няма интернет няма как да инсталираш нещо от там.На теб ти е изчезнал NM-аплета от горната лента.Отвори конзолата и напиши nm-applet и чукни ENTER да видиш дали ще се появи.И с този твой пост драмата със свързането се задълбочава. ;D.Никой от нас не го интересува дали доставчика е местен,свестен и известен, а типа на връзката.
Активен

Wallkick

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #17 -: Sep 05, 2011, 20:33 »
Непременно ще пробвам .. Сега е с техните на почивка :X и засега мога да кажа, че му пускат кабел директно в кутията от Switch на покрива им :D - Май е излишно ..
Активен

Wallkick

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #18 -: Sep 23, 2011, 10:52 »
Връзката е тип DHCP !!
- Стигнах до менюто Network Connection и можех да едитвам типовете връзки, но немого да използвам такава - Настройвам, но не знам как да се Connect-на
Активен

Wallkick

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #19 -: Oct 06, 2011, 17:35 »
Здравейте, ето какво опитах последно ..
Тъй като NM аплета го няма в главната лента, не знаех къде да го търся. Попаднах на нещо от рода на Network Devices мислех, че получавам пакети след като го настроих на DHCP, защото брояча беше активен .. ( Преди това връзката беше (LO) ), но след като написах ifconfig излезе доклада и не повярвах - 24192 полъчени пакета Drop 24192 :X И ми стана ясно защо няма интернет .. После извадих и сложих нет кабела от кутията - резултата 0 пакети 0 дроп .. Незнам дали се бъркам или не но Network Manager-a го отварям ( Ако той от него се настроиват връзките значи него отварям ) давам DHCP Automatic, но ефект няма .. Моля ви кажете как да установя връзка. Посочил съм Connect Automaticaly. Бих го ъпгрейднал, ако имам интернет до последната версия .. Проблема ми в краийна сметка еч че немога да си пусна интернета, просто Network Manager-a го няма в главната лента, без него не съм го пускал преди това - Незнам защо, но го няма вече там ..
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #20 -: Oct 06, 2011, 18:09 »
Хайде като за начало пробвай след следната команда:
Код
GeSHi (Bash):
  1. sudo dhclient ethX
какво ще стане - дали ще получиш IP от dhcp сървъра, а също така и default gw, адреси на DNS сървъри. Разбира се, ethX го заменяш с правилното име на интерфейса.
Активен