Автор Тема: проблем с упдате от кубунту 11.04 към 11.10  (Прочетена 824 пъти)

ismailov

• Напреднали
  • Публикации: 465
  • Distribution: ubuntu,mint,xubuntu
  • Window Manager: Xfce,lxde,cinamon,Gnome
    • Профил
здравеите колеги имам проблем с упдате на кубунту 11.04 към 11.10
дава ми грешка код 1 и упдате спира и се чупи
аслед което следователно се чупи и самата дистрибуция кажете ми как да го упдатна без проблеми мерси
Активен

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
Re: проблем с упдате от кубунту 11.04 към 11.10
« Отговор #1 -: Jan 07, 2012, 19:56 »
Трудна задачка си си поставил. При ъпгрейд между версии винаги трябва да си готов нещо да тръгне не както трябва и да се наложи преинсталация. Ще ти дам елементарен пример: ъпгрейд на network-manager, при което е променен формата на конфигурационния файл. Докато работи старата версия тя зарежда новия конфигурационнен файл, след което трябва да спре и да зареди новата версия, при което връзката разбира се се разпада. Но за да се въстанови връзката конфигурацията трябва да се вземе от стария конфигурационнен файл, при което новата версия няма представа къде е и/или как да го прочете, така че в крайна сметка оставаме без връзка.
Това разбира се беше само пример. Това което искам да кажа е: преди ъпгрейд трябва да имаш: 1. бекъп 2. план за преинсталация на чисто. И ако нещо не тръгне и изчерпиш опциите за въстановяване да инсталираш начисто.
Конкретен пример от моята практика: при ъпгрейд от 10.10 към 11.04 се наложи да "остържа" системата едва ли не до голо ядро + шел и от команден ред да форсирам инсталацията на нова версия на библиотека, която да разреши ъпгрейда на зависимостите. Така че следващия ъпгрейд на този комп ще е инсталация на чисто на 12.04 - преднамерено пропускам 11.10 и април ще правя формат и инсталация.
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

ismailov

• Напреднали
  • Публикации: 465
  • Distribution: ubuntu,mint,xubuntu
  • Window Manager: Xfce,lxde,cinamon,Gnome
    • Профил
Re: проблем с упдате от кубунту 11.04 към 11.10
« Отговор #2 -: Jan 07, 2012, 21:11 »
наи добре така аз сам дал да ми упдатва само лтс версии
и за сега ням да си пипам системата
Активен