Аз така докато чаках някой да ме просветли, за добро или лошо го приключих този въпрос! Поръчах си в Перси чисто нов Супермикро!
Колегата от другата тема ме запали да се поинтересувам за истински сървър и от ровене из нета, установих, че в Ибей и в БГ, цените са почти еднакви и няма смисъл да се купува от там. Не, че епизодично, когато не си мислил и нямаш готовност не може и да излезе нещо хубаво и евтино, но не е масово.
Та, горното ми питане беше свързано с
този DELL !
Според спецификацията му която изравих, би трябвало дъното да е двупроцесорно, но се продава с един процесор, другия може и да е дефектирал през времето на експлоатация. Изнамерих втора употреба такъв процесор, но беше обявен за към 200 лева и става 1000! 2ГБ плочки рам са по около 110 лева бир парче, а трябват 8, щото е май с 2х1ГБ и още един ХДД 200 лева и заформя към доста над 1500, а новия 1U с един процесор Intel Xeon E3-1230 3.20GHz, 8MB cache, 80W (Sandy Bridge), 4 cores, Hyper-Threading и 16ГБ рам на 1333мх излиза към 2 и малко с 3год. гаранция.
В сравнение с Дел-а, нямам само двойно хот-плуг захранване, но пък очаквам, че този нов 1 процесор с доста по-бързата рам, ще осигури доста по-производителна система от 2-та стари процесора на Дел-а с по-голямата сумарна консумация на ток.
Ако бъркам някъде, то, връщане назад няма, но флейма ще ми е полезен за в бъдеще.
Сега да не пускам нова тема, да питам какъв уеб хостинг панел бихте ми препоръчали, че едната виртуалка на него ще бъде за тази цел и това на което държа ще е да има приятен и юзер френдли интерфейс и възможности за следене на натоварването на отделните уеб сървъри и други полезни функционалности за администрирането на хостовете като админ и лесно за настройка като юзер/клиент.
Тъй като самите настройки на машината и панела, а и евентоалните бъдещи неща свързани със сигурността на машината, смятам да ги поверя на професионалист администратор, не че са без значение, но май ги оставям на малко по-заден план.
От съвсем малко разглеждане на демо-та, май най-много ми харесва за сега ISPConfig 3, но ми се иска да чуя мнение и от хора които реално са ползвали/работили такива неща.