Автор Тема: USB проблеми  (Прочетена 686 пъти)

manntraxx

• Гост
USB проблеми
« -: Nov 02, 2012, 17:41 »
Здравейте, извинявам се, ако не съм уцелил раздела.

Имам два проблема, свързани с usb flash памети.
Ползвам HP Mini 210 с Debian stable.

Проблем 1: Когато създам boot usb (пробвам с най-новото xubuntu, но проблемът го имаше и преди с най-различни дистрота) с Unetbootin и рестартирам машината, буут-а забива на syslinux 4.04 copyright info. И това е. Разгледах гугъл намерих инфо за командата dd. Успешно я употребих, но отново не буутна от флаша. Bootloader-а просто подмина флашката и си ми изписа двата варианта за дебиан. Намерих още инфо в гугъл, но тогава се появи

Проблем 2: След като използвах ДД, сега не мога да пиша и променям файловете в/у флашката. Пробвах с chmod 777, chmod -R 777, chown и т.н Безуспешно. След толкова опити в конзолата реших да си пробвам късмета с графичната среда - логнах се като руут и отворих файловия мениджър. Но греда - дори от него не ми дава да сменя правата, а си седи read-only filesystem. Пробвах и с добавяне на ред в /etc/fstab, където да задам RW права - греда отново.

Ще постна output-a от всяка команда:

опит за триене под моя юзър и под администратор:
rm: cannot remove `ubuntu': Read-only file system (и така всички файлове и папки)

chmod -R 777 /media/Xubuntu :
chmod: changing permissions of `Xubuntu 12.10 i386/README.diskdefines': Read-only file system ( И така всички файлове и папки)

chown -R /media/Xubuntu:
chown: changing ownership of `Xubuntu 12.10 i386/': Read-only file system (и така за всички файлове и папки)

Надявам се да успеете да ме насочите как да разреша и двата проблема. Благодаря предварително.
Активен