Автор Тема: Проблем с препращане на мейли (sendmail)  (Прочетена 910 пъти)

r00t13

• Участници
  • Публикации: 8
    • Профил
Каква е ситуацията: има локален релейващ мейл сървър със sendmail. Всичко е чудесно, работи идеално но понякога прави следните магарии: добавя домейн нейма към адреса на получателя. Ето какво става:

poluchatel.bg - така трябва да е
poluchatel.bg.mydomain.com - ето това прави понякога

Съответно ми се връща, че такъв получател няма!!! (ясно е мейла на получателя НЕ Е mail@poluchatel.bg.mydomain.com, a e mail@poluchatel.bg).

Някаква идея къде е проблема, защото това го прави само на определени домейни (много малко са, и повечето са с .BG) ?
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
Re: Проблем с препращане на мейли (sendmail)
« Отговор #1 -: May 27, 2013, 17:20 »
Да не би тези писма да идват отнякъде другаде (SPAM) с грешно генериран адрес? При мен се получават доста такива, но повечето са със сгрешено име, а не домейн*. Или пък някъде да има грешно конфигуриран клиент или сървър?
Друго, което се сещам е, да си погледнеш зоната на твоя домейн (имам предвид DNS), да не би някъде след poluchatel.bg да няма точка. Трябва да има - poluchatel.bg.

* То може и да има и със сгрешен домейн ама те няма как да идват при мене :) :)
« Последна редакция: May 27, 2013, 17:24 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

r00t13

• Участници
    • Профил
« Отговор #2 -: Jun 06, 2013, 11:08 »
Здравей,
малко позакъснях с тази тема, но се оправих. Тоест изобщо не реших този проблем, а го заобиколих прилично добре.

За да не вдигам нова тема, имам един въпрос:

искам да конфигурирам pfSense за VPN, въпроса ми е дали има начин на този pfSense да се сложи този мейл сървър за релейване на пощата ? Идеята е да няма 10 машини и всяка да прави по 1 нещо.
Естествено ако не може имам и друг вариант - виртуални машини на всички тези сложени на един сървър с 8 физически мрежови карти - изпитано и работи без отказ (Господ да поживи VMWare и техните варианти за виртуализация на доста прилична цена (че и безплатни понякога))!
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
« Отговор #3 -: Jun 06, 2013, 13:46 »
Не разбрах какво точно питаш. Ето 2-3 предположения за отговор:
1. sendmail може да обработва поща за повече от един домейни.
   - MX записи в DNS зоните на домейните
   - настройка на sendmail и POP3/IMAP сървъра след него.
2. може да работи на машина (рутер) с публичен IP адрес или зад рутер във DMZ.
3. може да обслужва няколко VPN-а с много клиенти
... абе всичко може :)
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

r00t13

• Участници
    • Профил
« Отговор #4 -: Jun 07, 2013, 14:16 »
Ами не, просто ме интересува това релейване може ли да стане в pfSense, с идеята да бъде на един компютъра, а не на две машини!
Активен