първо, go_fire, не е удар под кръста. не знам, че си от видин, а знам, че във видин безработицата е една от най-големите в страната. ако си се засегнал лични искам веднага да ти се извиня, защото не ми е било това целта, напротив, говоря с цялото си уважение, на което съм способен
сега за пенсионерите и неграмотните- те няма да бъдат лишено от глас, защото успоредно с електронното гласуване конвенционалното си остава! а неграмотните, тези, които не знаят на кой свят се намират едва ли могат да направят какъвто и да е избор. не искам да навлизам в подробни обяснения, но има толкова проЗти и негрАмотни, че те не трябва да бъдат оставяни и чорапите си да избират сутрин, когато се обличат. м/у другото, иван и андрей, които аз изобщо не уважавам направиха много добре, като ни показаха тея ромляци жана и моро, дето обиколиха бел свят и показаха на какво интелектуално дъно е това малцинство у нас.
съдебната система цялата е за раформиране, за да може да раздава правосъдие и на крадците на най-високо ниво, както и да усигурява сигурна среда за бизнеса, който да е сигурен в плащанията, интелектуалната собственост, фалити и неща... колега си, разбираш ги, няма да ги обяснявам.
а мажоритарният вот и едномандатните райони, както и електронното гласуване ще сменят статуквото. дали ще е дву, три или нинамсиколко партиен моде ще реши избирателя. защото в перник може кандидата на едните да е свестен и да си струва, в благоевград на другите, а у дупница съвсем на трети...
а знаеш ли, колко хора не отиват до урните, за да изпълнят дъга си, защото не си струва! мажоритарния и едномандатен вот предполага кандидати с добро име - ще си струва.
и пак да повторя, че електронния вот ще намали тежеста на пенсионерския, неграмотния и купения вот. са разбра ли ме
едит: на тия гастарбайтери родителите им са тук. същите те, или повечето от тях, когато се пенсионират ще се върнат. а защо не и преди да се пенсионират, ако средата тук им позволява нормален живот?!
и пак ти се извинявам, защото наистина не съм искал да те засягам.
п.с. снощи гледах в новините, как тея гастарбайтери се редят на опашка, за да се регистрират, че ще гласуват. на опашка, цел ден........... мислиш ли, че не им пука? а после ще се редят на същата опашка, за да гласуват... пука им и още как. а в щатите, където има две или три секции... знаеш ли там как е, особено ако трябва да пропътиваш нинасиколкостотинмили, за да се регнеш, а после и да гласуваш...
а, пак по новините видях, че 86% /не помя точния процен, мисля, че е тоя, но може и да греша, но и 60 да е е страшно.../ от медиците ни и завършващите медицина възнамеряват да емигрират. даваш ли си сметка, за какво става дума. тая държава требе да влиза у релси, че съвсем скоро няма да ни има и нас а и нея и тетека...
едит: абе, наоколо дупничани намират ли се? преди време ми се мерна некъв пич, ама от баня сапарева ли беше, от самораново ли............ ако има некой, да се яви одма