Автор Тема: Путин не обича kernel developer-ите....  (Прочетена 13749 пъти)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8917
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Re: Путин не обича kernel developer-ите....
« Отговор #75 -: Sep 08, 2014, 08:27 »
Арда аз живея в противоположният край на РБ. Тук няма кьорав турчин. Но знаеш ли какво? Смени думата ДПС с Герб, а преди години със СДС, думата турци замени с наши хора, обезбългаряване с обезлюдяване и получаваш същата картинка. ДПС не е никакво изключение, а правило в политическата ни култура.

Също така ДПС не е някаква майка закрилница за турците. Знам за много турси, които също са гастарбайтери на запад или в София, точно както българите. Кърджали се управлява 25 години от ДПС, но си остава един от най-бедните градове. Тъй че турците не са привилегировани, а случката, която разказваш не е нищо повече от илюстрация на цялостното разложение.

Особеното е само, че знаещият турски може да се пише от ДПС, но от царско време насам и това не е задължително. Виждаме много български добре познати мутри на корумпирани боклуци, които са на пристан в ДПС.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
« Отговор #76 -: Sep 08, 2014, 19:56 »
всеки знае, какво се случва в държавата ни, а то е, че се краде. краде се и нищо не се прави, защото ще се засегнат купените избиратели. това е за тока, за незаконното строителство, за хилядите други неща. единствената идея е да се краде... и спасението от това е реформирана съдебна система, нов изборен кодекс /или поправен доволно/, а най-важното, от което имаме нужда това е електронното гласуване. тогава ще могат да се включат всички българи живеещи в чужбина, които няма как да бъдат купени, живяли са в нормално общество и знаят какво искат от едно управление. а, щех да пропусна - и мажоритарен вод с квалифицирано мнозинство и едномандатни райони. който ми предложи това, той е моят човек. далеч не съм изчерпателен, но ще ми изгорят флейките на камъка в огнщето :)
наздраве!
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #77 -: Sep 08, 2014, 20:29 »
Сатире, съжалявам, ако прозвуча грубо, не ми е това целта. Защо ти е мажоритарен вот?  За да се загубят точно 50% от гласовете? За да имаме двупартийна система? Защо? Какво биха ти донесли?

Защо ти е електронен вот? За да може мерзавци живеещи си на рахат в чужбина да определят твоя и моя живот, без да носят капка отговорност? За да може изборите да имат всеки резултат, който силният на деня иска? За да има дискриминация в обществото към възрастните, бедните и необразованите? За да може да няма нищо честно в изборите? Защо?

Като реформираш съда, кой ще го наследи? Нали пак същите дето са и в момента. Юридическо образование не се получава просто ей тъй. Стаж не пада от небето. Каквато и реформа да приложиш, съда ще е същият, защото хората са същите.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #78 -: Sep 08, 2014, 21:39 »
"Лудост: да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати" - Алберт Айнщайн

Поздрав:
John Lennon - Imagine
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

satir

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #79 -: Sep 09, 2014, 04:30 »
go_fire, и аз не искам да звуча зле, но никак не говориш верно, напротив. съвсем малко математика от малките класове:
мажоритарин и едномандатен няма да загуби гласове, а ще даде представителност! в един едномандатеи н  мажоритарен, да речем, че гласуват хиляда човечета, влиза един с 502 гласа. а сега обратния вариант- влизат трима с по 100-200 гласа, а останалите г;асове се разпределят между печелившите, не е ли малоумно?!. е, сега стана ли ти ясно? а за елетронния вот- знаеш ли колко драстична беше разликата на евро изборите от редовния и експериментален машинен вот? а да ти хрумва, че електронно не могат да гласуват всички неграмотници и пенсионери? а да ти хрумва, че ще се повипи избирателната активност и относителната тежест на купените гласове ще намалее драстично?!
а българите в чужбибина са българи, без значение дали са в чужбина или не. не са там от добро! кой си ти, че да ги съдиш и нагрубяваш?!  или е по-добре да са българи във видин, да люскат бира до посиняване и да станат безсловесни и малоумни създания /не искам да обиждам видинчани, примера е съвсем условен/?!  а съдебната система ТРЯБВА да бъде реформирана и хора ще се намерят. ако ти си загубил всякаква вяра, търси проблема в себе си. аз вярвам, че всичко трябва и може да се случи. като същевременно нямам илюзии, че ще е лесно.
едит: а по повод сигурноста на електронния вот- никой не може да ме убеди, че едни листета, няколко тетки и чичковци и едно квартално ченге в некоя секция у некое читалище са по-ssh от която и да е електронна система.
едит2: neter, това ми е любимата версия на Imagine
« Последна редакция: Sep 09, 2014, 04:54 от satir »
Активен

danaildr

• Напреднали
  • Публикации: 165
  • Distribution: Debian Buster
  • Window Manager: KDE Plasma
    • Профил
« Отговор #80 -: Sep 09, 2014, 07:33 »
Гоше, електонен вот ни трябва, за да мога да гласувам докато работя. И вместо за да си пусна гласа, да загубя пари, да спечеля. Електронен вот ни трябва, за да не се налага да чакам на опашка пред изборната секция, където да се отнасят с мен като с "електорат", а да свърша това мое задължение, бързо, достойно и лесно. Електронен вот ни трябва, за да не си прекъсвам пътуването или почивката и да минавам стотици километри да пусна една хартийка. И още, трябва ни за да можем да прилагаме по-евтино вота си. Защото ако се провеждат по-често референдуми или допитвания до народа, чрез електронния вот това ще е по-евтино.
Реформа в съдебната система казваш не била нужна ..... напротив. Нужно е всички длъжности по върховете на тая система да са изборни и да се избират както избираме президент. За да има стимул главния прокурор да осъжда престъпниците, а не да ти заявява, че народът не бил органа който да го контролира. А кой е органа? Кой контролира главния прокурор и ВСС? Кой ако не народа има правото, след като в конституцията пише, че народът е суверена на тази държава.
Активен

Закона на Мърфи е: Точното определение и логичното по-нататъшно развитие на общото ентропично учение, според което всички частички във вселената се стремят да се подредят във възможно най-голям безпорядък. Познанието, че на път за там споменатите частички поне веднъж ти се изпречват в краката.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #81 -: Sep 09, 2014, 07:55 »
При пропорционалният вот се губи това, което не попада в четирите процента (или какъвто е прага, има страни с доста по-висок). На последните парламентарни избори у нас мисля се разпиляха около 20% гласували за непрескочили партии, коалиции и движения. При мажоритарният вот се губят гарантирано 50%. И освен това противоречита в обществото се изострят. При повече пряка демокрация ефекта от загубените гласове се намалява.

Дидо избори се правят в почивен ден, като това не съвпада с празници. Което ще рече, че не би трябвало нито да си на работа, нито на почивка. Е винаги има командировки, но процента е незначителен. Освен това се отнема и малкото инициативност, някой да си двигне дебелият задник и да се разходи няколко стотин метра до близката градина/училище. Никакво усилие. Плюскаш тостерният сандвич и пускаш вот едновременно. Съвестта ти е чиста, свършил си си задължението.

Промяната в съдебната система, която предлагаш, я одобрявам, като израз на демокрация, но искам разширение не само до върховните органи, ами до окръжните. И все пак смятам, че няма да подейства. И политиците сменяме, но това не променя нещата. Само по случайност може да изберем някой по-съвестен и то най-много за кмет. Ама и това е много рядко.

Сатире, хрумвало ми е за пенсионерите и неграмотните. Специално го написах. И съм на обратното мнение. Не трябва да бъдат лишавани от вот. Това са най-засегнатите групи. А че пенсионерите гласували основно за комунетата и затова трябва да ги изхвърлим от изборният процес, смятам за анти хуманно. Същото и за неграмотните, че били контролиран вот. Кой ги контролира? Марсианците? Ако тези марсианци разполагаха само с този вот, той нямаше да им стигне. Вие съвестните ги пращате в парламента.

Аз не говорих за сигурността на това да си подадеш гласа. Интернет е много по-сигурна среда от реалността. Говорих за това, че вота може и ще бъде фалшифициран без следи. Хартията остава следи. Електричеството не остава.

И да това си беше удар под кръста. Понеже на картата в профила ми е отбелязан Видин и понеже казах, че от как ме напуснаха от работа, няколко седмици пиех бира от сутрин до вечер, та намери лесна жертва. Само че сбърка. Аз не ходя да гласувам. 

п.п. Забравих за гастарбайтерите. Нищо против тях. Познавам много. Пари съм получавал в трудни моменти от такива, които едва познавам, дори в точно този форум се е случвало също. Всеки има изконното право да право да прави с живота си, всичко, каквото пожелае и никой няма право да му се меси. И точно поради същата причина, смятам, че той няма право да се меси в моя живот, като си дава вота, а не изпитва последствията от него. Вместо това всички позитиви/негативи са за мен. 
« Последна редакция: Sep 09, 2014, 07:58 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

stealth01

• Гост
« Отговор #82 -: Sep 09, 2014, 08:08 »
едит: а по повод сигурноста на електронния вот- никой не може да ме убеди, че едни листета, няколко тетки и чичковци и едно квартално ченге в некоя секция у некое читалище са по-ssh от която и да е електронна система.
за електронният вот принципно съм ЗА,
НО системата за гласуване няма да я направят 2-3 ентусиаста, които имат желанието да сътворят нещо работещо добре с отворен код. системата ще я направи някоя фирма близка до властта, абсолютно непрозрачно. ще имаме черна кутия - пускаш си гласа, а на следващия ден някой съобщава резултатите. какво се случва междувременно - божа работа...
не че нямаме технологиите за комуникация, сигурност и т.н., проблемът е, че нямаме доверие в системата и управляващите я. дали ще е електронно, дали на хартия (това че в момента се троши тонове хартия по избори и уж остават доказателства, аз лично не помня отменени избори - всякаквите нарушения си се озаконяват) няма значение при корумпирана система, а е факт, че електронно има много по-лесни начини да се пренапишат резултатите...
Активен

satir

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #83 -: Sep 09, 2014, 11:34 »
първо, go_fire, не е удар под кръста. не знам, че си от видин, а знам, че във видин безработицата е една от най-големите в страната. ако си се засегнал лични искам веднага да ти се извиня, защото не ми е било това целта, напротив, говоря с цялото си уважение, на което съм способен :)
сега за пенсионерите и неграмотните- те няма да бъдат лишено от глас, защото успоредно с електронното гласуване конвенционалното си остава!  а неграмотните, тези, които не знаят на кой свят се намират едва ли могат да направят какъвто и да е избор. не искам да навлизам в подробни обяснения, но има толкова проЗти и негрАмотни, че те не трябва да бъдат оставяни и чорапите си да избират сутрин, когато се обличат. м/у другото, иван и андрей, които аз изобщо не уважавам направиха много добре, като ни показаха тея ромляци жана и моро, дето обиколиха бел свят и показаха на какво интелектуално дъно е това малцинство у нас.
съдебната система цялата е за раформиране, за да може да раздава правосъдие и на крадците на най-високо ниво, както и да усигурява сигурна среда за бизнеса, който да е сигурен в плащанията, интелектуалната собственост, фалити и неща... колега си, разбираш ги, няма да ги обяснявам.
а мажоритарният вот и едномандатните райони, както и електронното гласуване ще сменят статуквото. дали ще е дву, три или нинамсиколко партиен моде ще реши избирателя. защото в перник може кандидата на едните да е свестен и да си струва, в благоевград на другите, а у дупница съвсем на трети...
а знаеш ли, колко хора не отиват до урните, за да изпълнят дъга си, защото не си струва! мажоритарния и едномандатен вот предполага кандидати  с добро име - ще си струва.
и пак да повторя, че електронния вот ще намали тежеста на пенсионерския, неграмотния и купения вот. са разбра ли ме :)
едит: на тия гастарбайтери родителите им са тук. същите те, или повечето от тях, когато се пенсионират ще се върнат. а защо не и преди да се пенсионират, ако средата тук им позволява нормален живот?!
и пак ти се извинявам, защото наистина не съм искал да те засягам.
п.с. снощи гледах в новините, как тея гастарбайтери се редят на опашка, за да се регистрират, че ще гласуват. на опашка, цел ден........... мислиш ли, че не им пука? а после ще се редят на същата опашка, за да гласуват... пука им и още как. а в щатите, където има две или три секции... знаеш ли там как е, особено ако трябва да пропътиваш нинасиколкостотинмили, за да се регнеш, а после и да гласуваш...
а, пак по новините видях, че 86% /не помя точния процен, мисля, че е тоя, но може и да греша, но и 60 да е е страшно.../ от медиците ни и завършващите медицина възнамеряват да емигрират. даваш ли си сметка, за какво става дума. тая държава требе да влиза у релси, че съвсем скоро няма да ни има и нас а и нея и тетека...

едит: абе, наоколо дупничани намират ли се? преди време ми се мерна некъв пич, ама от баня сапарева ли беше, от самораново ли............ ако има некой, да се яви одма :)
« Последна редакция: Sep 09, 2014, 11:58 от satir »
Активен

danaildr

• Напреднали
  • Публикации: 165
  • Distribution: Debian Buster
  • Window Manager: KDE Plasma
    • Профил
« Отговор #84 -: Sep 09, 2014, 12:17 »
Гоше не говорим за това електронното гласуване да е единствена възможност за упражняване на вота, а за това да е допълнителна възможност. И извинявай, но в днешния свят  само държавните служители почиват в неделя и по празниците. Частния бизнес няма почивен ден. И голяма част от хората се сещат, че адресната им регистрация е на място различно от това на което живеят, само преди избори. Аз например съм така и трябва да пътувам 30км за да пусна една бюлетина. И да со договарям за смените и т.н.
Това е едно улеснение за голяма част от избирателите. Сам виждаш как голяма част от хората не отиват да гласуват. Аз не искам да бъда на крак и да чакам да ми дойде реда. Защо трябва да губя целия ден, когато има техническа възможност процеса да отнеме 10  мин?
Активен

Закона на Мърфи е: Точното определение и логичното по-нататъшно развитие на общото ентропично учение, според което всички частички във вселената се стремят да се подредят във възможно най-голям безпорядък. Познанието, че на път за там споменатите частички поне веднъж ти се изпречват в краката.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #85 -: Sep 09, 2014, 13:31 »
Ами това е още един проблем. Извънредният труд е платен и то доста по-високо от редовният. Сиреч твоят работодател те е експлоатирал. Аз като работех по банките имам точно две съботи, в които съм работил без да е отработване. Като се преквалифицирах работих без прекъсване от януари до март, но беше годишно приключване и по мое желание. Даже накрая шефа ми, ми заповяда да спра да работя в почивните дни и да свършвам, каквото имам в работните.

На работещите в чужбина сигурно близките им са тук и сигурно редовно им пращат по нещичко, но техните близки не са лишени от глас. Могат да си гласуват. И все пак ми стана топло като разбрах, че са пътували стотици километри и са висели по опашки. Мислят за родината. Аз не бих се наредил на опашка дори за хляб. Ще седя гладен, но това ми е под достойнството. И все пак понякога се налага и съм много ядосан тогава. А и пътувам само по задължение. Предпочитам си дома.

Светотатството при сегашните методи мисля, не може да се преобърне. Поради това не съм гласувал от 15 години. Моето (единствено лично, неангажиращо) мнение е, че трябва доста по-дълбока промяна, за да се стреснат. Но тази промяна трябва върви от долу. Ние самите, ако не се променим, няма да се променят и те. Много често забравяме, че те са хора от нас, не някакви други.

Един всесилен Цв.Цв. преди десет години беше най-обикновен офицер в МВР, който никой не бръснеше за слива. Шефа му си беше обикновена мутра. Който и да вземете, ще видите, че не е паднал от Марс. Тук е бил, тук е израсъл, тук се е издигнал по-рано или по-късно. Само едно нищожество не станало цар, дойде от Мадрид, ама той е просто изключение и историята доста бързо го захвърли.

Съгласен съм, че промени трябва да има и да се почне от някъде. Например много ми хареса преференциалният вот. Най-смешното в него беше, че го въведе колективистична партия, в която няма лица, няма имена, аморфна маса. И съответно точно тя пострада от него. Още не мога да разбера, как бяха толкова недосетливи, че това ще им се случи.

Малка стъпка, а направи много. Има още стъпки за правене. Но все пак крайният резултат, ще си е все същият, ако самите ние не се променим.

Сатире, не съм се обиждал. Не мога да се обидя на друг, освен на съпругата си. Жив и здрав! Наздраве  [_]3

« Последна редакция: Sep 09, 2014, 13:34 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
C Developer
Търсене
NetClime 0 3714 Последна публикация Jul 26, 2005, 15:21
от NetClime
C Developer