Дали са ти съвсем правилно решение. Просто го направи. Рутер, ДМЗ от модема към него, на рутера пренасочване на портове и т.н.
Това мога да си го направя като дам DMZ към един от сървърите и после с iptables ги разпределя, няма ли да е същото? Вместо да влизам във филм със втора вътрешна /под-/ мрежа ?
Офтопик
Аз пък не разбирам как сключвате договори за услуги като не сте прочели условията по тях?
И още каква е тази услуга с три сървъра (какво сервират???) дето ще седи зад адсл с някакъв си мегабит ъплоуд?
И пак стигаме до въпроса с договора за услугата.
Значи не ми се навлиза в лични драми, но лятото докато работех на морето, нашите решили да вземат плазмен телевизор от БТК с интернет, а те изобщо си нямат на идея, че работят някакви си сървъри.
А доколкото сървърите са ми хоби а не услуга. Пускам ги, защото ме зарибява да "разцъквам" на тях. Единия за самба, другия за уеб а третия за бекъп. Но това вече са подробност, защото сега ще кажете "уу какъв уеб сървър на БТК на нета 2 килобита в час" - ами не, нямам 5000 клиента и не хоствам 10000 сайта, и нямам 1000000 MySql заявки и 200000 DNS заявки в стотната, така, че мога да си го позволя, колкото за мен! За лична употреба г-н Полицай.
А ако става на върпрос, съм точно така БТК АДСЛ Рутера - МОЯ РУТЕР - СЪРВЪР, обаче, моя рутер работи в АП режим и само пре-предава, един вид клонира мрежата, и мрежата е една 192.168.1.Х
- статичен IP адрес има за пакетите Fiber Net, но в моя град /все още/ няма
Я виж дали не могат да ти сетнат ip-то на lease forever. Щото те само привързват мак адреса към ip-то за определено време.
И аз така обаче с Мтел. Въпреки че е бизнес акаунт им казах да сложат реалното IP да излиза на единият порт, а пък след това с моя си ротер си отварям и затварям каквото и където ми скимне. Няма постоянно да им се моля за всяко нещо я. А за статичното ИП му дадоха опция 'lease forever'.
Ами не, по скоро при БТК не е "да привързват мака за определено време". Защото ако 3 години на рутера не му спре тока - IP-то ще си остане същото, но ако за 5 минути му спре 10 пъти тока - ще смени 10 различни IP-та ... някак си е на буут а не на време.