Автор Тема: Филми, които ни вдъхновяват ♥  (Прочетена 113095 пъти)

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 6141
    • Профил
Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥
« Отговор #390 -: Aug 26, 2025, 12:23 »
   Hашите вече не са чак толкова  зле.
Поне последните 15 -на години.

Един пример: филма "Гунди" - хвалят го и в чужбина за много добрите
специални ефекти - "генерират" публика на съответните стадиони.
А публика реално няма - само окачени зелени платнища...
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4661
    • Профил
« Отговор #391 -: Aug 26, 2025, 16:57 »
а аз говорех за ония без специалните ефекти, където разчитат предимно на актьорска игра
Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 6141
    • Профил
« Отговор #392 -: Aug 26, 2025, 17:22 »
   Е, и там има подобрение.

Българското кино беше зле през първите години на "прехода".
После нещата взеха да се оправят.
   Даже вече имаме номинирана за "Оскар" актриса - Мария Бакалова.
Да е жива и здрава - и дано получи такъв !
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 8496
    • Профил
« Отговор #393 -: Aug 26, 2025, 18:38 »
След G.O.R.A. имам малко по-различно отношение към турските филми.
Много съм се смял с този филм.
Сигурно имат и други хубави филми, но не съм търсил наистина.
Изключвам сериалите. Повръща ми се от тях.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4661
    • Профил
« Отговор #394 -: Sep 03, 2025, 08:33 »
Отворен брак (2023) - AKA бие, значи уважава

П.П. За кифлите..и кифладжиите
Активен

williamwill009

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #395 -: Sep 04, 2025, 20:16 »
Предполагам, че се досещате, че заглавието е шега, а аз не съм Юли Тонкин.

Реших да започна с този филм:

Moonwalkers (2015)

Защо?

Ами защото ако напиша „Изкуплението Шоушенк“ или „Време разделно“, това са филми, които всички са гледали, а вероятно не малко са чели и книгите по които са правени.

Затова реших да е филм, който от приходите му да личи, че е гледан от страшно, малко хора. Е, не можех да стигна чак до „The room“.

Този конкретен филм е правен по самопризнанията на Стенли Кубрик. Същия между другото има филм за масонството, който вероятно сте гледали, наречен „Широко затворени очи“. Някой хора напоследък много ме питат за масонството. Не съм масон. Българските масони са гола вода. По-скоро е срамно да бъдеш масон (поне у нас).

Та Кубрик в предсмъртно видео обяснява, че той е снимал кацането на Луната. Склонен съм да повярвам. По-трудно бих повярвал, че някой през шестдесетте би могъл да прати радио-сигнал от Луната и да осъществи телевизионно излъчване на живо. От това теоретиците на заговорите твърдят, че американците никога не са кацали на Луната. Което e тъпотия. Има безброй веществени доказателства и очевидци, които все още са живи. Залитането в крайности създава проблеми, не ги решава.

Та затова е този филм — НАСА изценират кацане на Луната в кино-студио под предтекст, че биха се издънили да го направят на живо. За целта пращат агент на ЦРУ да организира снимките. Нито филма, нито аз твърдим, че американците не са ходили на Луната. Това е важно. Затова го повтарям.

Като цяло филма представлява една забавна и неангажираща комедия. Идеална е за един съботен, следобеден мързел. И защо си мисля, че май го имаше качен в тубата и го гледах от там преди няколко години. В subs.sab.bz мисля, че даже имаше и субтитри, за тези, които (като мен) английския ги уморява, а и речника им не е най-богат с фрази от ежедневието. 

Има двама известни актьори. Единия е застаряващия Рон Пърлман, който прави отлична роля. Другия е Рупърт Гринт. Предполагам името не ви говори много. Но, ако кажа Рон Уизли от поредицата „Хари Потър“, ще се сетите, че сте го гледали с децата си. Неговото изпълнение е като цяло плачевно. Но на половината филм се свиква с истерията му и даже става забавен.

Още нещо — филма е правен по рецептата за касов хит. Започва с ударно начало, което те оставя в почуда, какво се случва. Следва преминаване в завладяваща история, която се заплита все повече. Завършва с епичен, ефектен край, който (понеже е комедия) е и леко саркастичен. Ако филма не беше с малък бюджет и не беше по засрамваща тема, можеше наистина да е гледан от всички.

Приятно гледане!

Много интересен избор! Не бях чувал за Moonwalkers, но звучи като нещо, което бих гледал в ленив съботен следобед – особено ако има доза сарказъм и теория на конспирацията за украса. Аз лично съм на вълна по-леки истории напоследък, включително и webcomics free , които можеш да четеш без ангажимент, но пък пак оставят нещо за размисъл. Ще потърся филма, мерси за препоръката!
Активен