Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 417204 пъти)

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 5375
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #5295 -: Mar 18, 2026, 21:38 »
И отчитаме дейност за подготовката на "честните избори":

https://novini.bg/article/2026031805240615557

В акцията участват екипи на Охранителна, Криминална и Икономическа полиция, както и служители на Специализираните полицейски сили и жандармерията.

А бе Нискъне, това в прерогатива на кой точно (отдел) е... явно прекалено много "отдели" са били на хранилката и сега са се наредили всичките да го арестуват тоя ..след като им е спрял процедурата по "рекет даден - рекет приет"  ;D

тоо.. или е тв'а или ..за да не пречи на техните купувачи  [_]3

П.П. Освен това много ми е интересно как ги групират тия (престъпления) - те го те
https://novini.bg/article/2026031706283641238
Операцията е насочена срещу купуването на гласове, битовата престъпност и разпространението на наркотици
и какво общо имат сега тия трите,а .. или е понеже никой няма да тръгне само за едната битова престъпност та ей тъй по между другото да отчетат и акция срещу битовата престъпност (която иначе/самосиндикално няма да види бял свят - поради мижав интерес)
« Последна редакция: Mar 18, 2026, 21:44 от remotexx »
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 5375
    • Профил
« Отговор #5296 -: Mar 18, 2026, 21:54 »
и отново за културата ...и бахура:
https://news.bg/columnists/biva-li-na-maldivite-bez-kultura-i-bahur-1-1-1.html
ама некой яко са го яли бахура ...на Малдивите  ;D
Активен

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4723
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #5297 -: Днес в 07:51 »
Ремо, като гледам в кое село е тая акция, там има бая матови, ще е на ДПС електората. Аз съм бил служебен по такива, там обикновено е - "закривам ти вересиите, а ти гласуваш с еди си кой номер". В една друга статия по темата мярнах и нещо за заложни къщи, затова така си мисля, с вересиите варианта.
За отделите- то такива има само в дирекциите, по районните няма. Горе-долу, криминална са  по престъпленията срещу личността, наркотици, кражби, грабежи, изнудвания и др. Икономическа са по престъпленията против стопанството (има такава глава в НК), и някои други, по соца са се наричали "Стопанска милиция", после стават "Икономическа полиция". Охранителна са си униформените, специализираните са нинджите, а жандармерията е по принцип за борба с масови безредици, охрана на спортни мероприятия и прочие масовки. Като правят такива масови акции, ги събират всички. Изборните истории са на икономическите. Но това са общи принципи, детайли не знам.

Предполагам и там вашите в САЩ си имат някакво "разделение на труда" - поне по каквото съм чел, това тука щатско, това федерално престъпление и т.н. По някои американски филми също може да се съди- тука отдел "Убийства", там отдел "Наркотици" - същото, просто имената други. Предполагам, че не е авторска фантазия на режисьора, все на някаква достоверност ще почива.
« Последна редакция: Днес в 07:55 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9217
    • Профил
« Отговор #5298 -: Днес в 08:57 »
В САЩ имат други проблеми.
Като дали да приемат "Save America Act" (Safeguard American Voter Eligibility Act), например.
Закон, който би изисквал документи за самоличност, там някакво фото ID,  за да може да гласува който и да е там.
И гласуване лично и на място.
Без по пощата  и разни такива крайно демократични приоми.

Но има голяма съпротива.
Нормално.
Да могат да правят с изборите почти каквото си поискат.
Да могат нелегалните да гласуват.
Та, шансовете на закончето не са големи.
Такива работи...
Каквито само по най-големите демокрации ги има.  ;D
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.