Cannot find AVD system path. Please define ANDROID_SDK_ROOT
или си инсталирал с друг потребител или (без да искаш) си му казал че ще настрройваш ръчно след инсталация... а може и да е било така по подразбиране през 2017 (също като с ранните версии на Java и JAVA_HOME)
между другото (почти) съм сигурен че GLIBC грешката е от версията на джавата т.е. за да не караш проба-грешка виж там коя е най-високата версия на студиото с джава която поддържа твойта машина (като и там има пинизи според зависи откъде инстaлираш джавата - различните джаварски дистрибуции по различно време си сменят GLIBC версиите) Е ако тръгва само с тая с която е (прe)пакетирано - нямаш избор, но по мои спомени особ. по-старите версии мисля имаше избор дали да пoлзва тая на машината ти или не (с уговроката че т.е. уговаря те че с твойта половината неща може да не му вървят)
А дано само с оправяне на това тръгне - Please define ANDROID_SDK_ROOT
Два дена се занимавах със селска работа и не съм пипал нищо по студиото. Евентуално утре ще пробвам да реша проблема с дефиниране на андроид сдк руута и ще напиша резултата.
За инсталацията не помня какво му зададох, ръчно ли, автомат ли, че нали пробвах 2-3 версии..
За джавата да, видях, че студиото си идва с готова негова си вътре в архива, и сигурно ще си иска нея, а не тази на дистрото, както пишеш. На дистрото си има джава и с нея си работят без проблеми другите там приложения- за КЕП-а, за BISS, НАП и др. неща, които ползвам в работата.