Автор Тема: Програма за запис на CD  (Прочетена 2523 пъти)

rampy

• Напреднали
  • Публикации: 29
    • Профил
Програма за запис на CD
« -: Dec 18, 2004, 13:36 »
Има ли програма за запис на CD за LINUX,коята да може да записва на един диск последователно без да затваря диска?Тези,които ги има при инсталацията,записват веднъж и повече не искат!Моля за помощ!Благодаря предвърително!
Активен

empty

• Напреднали
  • Публикации: 893
  • Distribution: Gentoo
  • Window Manager: KDE
  • Alien Invader
    • Профил
Програма за запис на CD
« Отговор #1 -: Dec 18, 2004, 13:42 »
Има. Казва се "K3b".
Активен

Powered by 220 Volts.

ray

• Напреднали
  • Публикации: 1464
    • Профил
Програма за запис на CD
« Отговор #2 -: Dec 18, 2004, 18:19 »
Здравейте,
Първо потвърждавам за k3b,  но искам само за инфо да спомена че в Линукс може да се записва СД от командния ред (cdrecord-работи, май и със cdrdao става) второто не съм го пробвал.
Може би (cdrecord) да има и опция да записва на сесии.
Румен
Активен

• Гост
Програма за запис на CD
« Отговор #3 -: Dec 19, 2004, 00:01 »
Благодаря за съдействието!K3b върши работа само първият път,но ако искам да запиша по-късно нещо друго на същия диск,нищо не става.В това е проблема!
Активен

kicker

• Напреднали
  • Публикации: 49
    • Профил
Програма за запис на CD
« Отговор #4 -: Dec 21, 2004, 08:19 »
Сигурен ли си , че ползваш презаписваем диск?:)
А сигурен ли си , че си му задал да позволи мултисесии първия път като си записвал на диска? :) к3б р0кс

Гуд лък!
Активен

OS: Debian /Unstable/ | Kernel Release: 2.6.15-1-486 | KDE: 3.5.5 FS: Ext3 , ReiserFS

ЦСКА над всичко!

kwiksilver

• Напреднали
  • Публикации: 65
    • Профил
Програма за запис на CD
« Отговор #5 -: Dec 21, 2004, 13:45 »
точно K3b може да започва и продължава мултисесии -> след като натиснеш burn първият tab - writing - е където избираш скоростта и името на записвачката, а във вторият - settings - чекваш multisession, continue multisession и т.н... ;-)
Активен

• Гост
Програма за запис на CD
« Отговор #6 -: Dec 22, 2004, 20:17 »
Винаги започвам с мултисесия,но след това,изглежда не знам какво да направя!
Активен

• Гост
Програма за запис на CD
« Отговор #7 -: Dec 23, 2004, 01:13 »
Ми, братко, можеш да направиш доста неща!
Като първото от тях е като започваш да използваш някоя програма да й разгледаш внимателно опциите и възможностите, а ако срещнеш проблем да попрочетеш по някой и друг ред, който може да ти осигури google или FAQ секцията на сайта на самата програма!!!!
А не да питаш как се прави мултисесия на k3b!? Ша ти се смеят хората! Че и да го правиш в цели 7 съобщения! Аз се учудвам колко добронамерени са тези които  ти отговарят с подробности, а не с един здрав и здравословен RTFM!
Активен

• Гост
Програма за запис на CD
« Отговор #8 -: Dec 26, 2004, 20:55 »
Е,Брато,всички от LINUX-обществото сме любезни и си помагаме!Този форум е за това!Не всеки начинаещ потребител може веднага да се оправи!А на теб,ако не ти харесва,просто не си за тука!
Активен

alabal

• Напреднали
  • Публикации: 2173
  • cat /earth/europe/bg/sofia | grep Nacamura
    • Профил
Програма за запис на CD
« Отговор #9 -: Dec 26, 2004, 23:41 »
/offtopic

Сега вече ми стана ясно, любезни rampy!
Активен

It makes you awful glad that you were born a man.

rampy

• Напреднали
  • Публикации: 29
    • Профил
Програма за запис на CD
« Отговор #10 -: Dec 27, 2004, 14:45 »
Радвам се за Теб!
Активен

ntenev

• Напреднали
  • Публикации: 125
    • Профил
Програма за запис на CD
« Отговор #11 -: Dec 27, 2004, 15:19 »
rampy ... на твое място бих се извинил ... няколко пъти. Само за експеримент написах в google "multisession CD for k3b". Интересно ... 6-тия резултат от горе на долу (и първия на английски) беше това:
http://docs.cs.byu.edu/docs/burning/3.php

като комикс ... със картинки ... само на Flash дето не са го направили. И виж колко интересно нещо пише там:
Цитат

tab: Settings: Multisession. If you'd like a cd to be used multiple times until is is full, pick start multisession. If you have a multisession disc in to burn to, pick continue multisession. And if this is going to be the last track on the multisession disc, pick Finish Multisession.

и това не ми отне повече от минута. Така че е време да се върнем на твоите думи:
Цитат

Винаги започвам с мултисесия,но след това,изглежда не знам какво да направя!

изглежда не знаеш, но изглежда и не искаш да научиш а чакаш някой да ти го преведе в Удобен_За_Ползване_От_Теб_Вид. И ако някой в този форум се дразни от това по-добре първо се замисли дали не си дал причина за това, а не да развиваш теми "За какво е форума и кой има място в него" ... още повече с нотки на незряла заядливост ... наистина ще ти се смеят хората.

Ако това което съм написал не ти се вижда ясно, разгледай и това , като особенно наблегнеш на точка 1 ... опитай се да разбереш за какво става дума.

Поздрави !
Активен

n_antonov

• Напреднали
  • Публикации: 1185
    • Профил
Програма за запис на CD
« Отговор #12 -: Dec 27, 2004, 15:25 »
Цитат (Guest @ Дек. 26 2004,23:55)
Е,Брато,всички от LINUX-обществото сме любезни и си помагаме!Този форум е за това!Не всеки начинаещ потребител може веднага да се оправи!А на теб,ако не ти харесва,просто не си за тука!

Освен, че трябва да си помагаме, трябва и да се възпитаваме на ползване на софтуер, което е много по-полезно и в дългосрочен план от подаването на информация наготово. Освен информативна целта на форума е и възпитателна: да се нуачим да си диагностицираме проблемите правилно и да ги разрешаваме по възможност с минимум помощ от други.

Дискусиите трябва да са свързани с разрешаване на проблеми, а въпросът на тази тема не изразява проблем. Сещаш се какво имам предвид, надявам се.

Освен това, въпросът тук изобщо не засяга Линукс, а усвояването на графичния интерфейс на една програма, която е подобна по логика на всичките си Windows събратя.

Ако започнем да изпълваме форума с въпроси от този тип, които некоректно се таксуват като помощ към начинаещите, горко на този форум.

Линукс потребителят трябва да се отличава от другите потребители както със софтуера, който ползва, така и с начина, по който го ползва. А правилното ползване софтуера предполага усвояване на елементарни навици като прочитане на базова документация, помощна информация, преглед и разчитане на журнални файлове и т.н.

Едва когато се увери, че наистина е неспособен да реши дадения проблем без чужда помощ, интелгинетният потребител сяда, формулира внимателно въпрос, описва проблема и очаква помощ от другите. Но тази тема, както вече казах, не е свързана с никакъв проблем! Когато не знам как се записва в multisession режим, просто отвярам помощната информация към програмата, пиша в google.com едно "k3b mutlisession" и точно за 1.5 мин. съм открил отговора. Става по-бързо от писането във форуми и чакането на отговори наготово.
Активен

-------------------------------------------------------------------------
./debian/rules

• Гост
Програма за запис на CD
« Отговор #13 -: Dec 28, 2004, 13:05 »
Много благодаря за изчерпателните отговори!
Извинявам се на всички,които съм засегнал и за моето неразбиране и заблуда за целта на форума!
Правя първи стъпки в работата с LINUX,а с английския хич ме няма,затова реших да потърся помощ!
Още веднъж се извинявам и се надявам да ми простите!
Активен

n_antonov

• Напреднали
  • Публикации: 1185
    • Профил
Програма за запис на CD
« Отговор #14 -: Dec 28, 2004, 13:54 »
Спокойно, rampy, препоръките ми не са персонално насочени към теб, принципни са. Няма за какво да се извиняваш, но форумът наистина си има правила и е редно, когато някой иска да вземе участие в него, да се съобрази с тях.
Активен

-------------------------------------------------------------------------
./debian/rules