« -: Jan 19, 2005, 19:00 »
Здравейте.
За пореден път се сблъсквам с доставчик, който няма квалифицирани кадри и ме оставя да се оправям сам с настройките. Първият път беше Homelan, a сега е СКК Нет.
Та дойдоха едни юнаци, опънаха един кабел, видяха, че не съм с Уиндоус, звъннаха на един друг юнак, той доиде, видя ми МАС адреса на картата и каза, че без да правя нищо като си включа машината и ще съм в интернет. Няма IP адреси, няма DNS, няма username i password, само кабелчето в картата и готово. Дори без никакви настройки. Естествено, нищо не стана.
Дойдоха днес, аз не бях вкъщи. Суетяли се, накрая ми звъннаха и ми казаха сам да си го настроя, щото те не могли. Та въпросът ми е:
Ако някой от вас ползва услугите на СКК Нет да ми каже как точно става настройката. Според тях е чрез DHCP, като му се задавало автоматично да си търси IP адресите. Аз ползвам Кнопикс 3.7. В Менюто Кнопикс, настройки на мрежова карта го има тоя момент, ама ми казва, че търсенето на DHCP failed. Та такива ми ти работи.
P.S. Доста се двоумих дали това е правилният раздел за моя пост, но реших, че е тук мястото, защото става въпрос за настройки на програма. Е, можеше да мина и без дългото словоизлияние, ама ми омръзна от дилетанти, които претендират за професионализъм.