« -: Feb 17, 2005, 12:37 »
Първо искам да се извиня, че вероятно няма да спазя всички изисквания на този форум свързани със задавнето на въпроси, но това произтича от моето невежество...
Проблема ми е свързан с инсталяцията (поне така си мисля) на Red Hat 9. Още след boot-ването от инсталационното CD и избор за инстялация в графичен режим започва проба на компонентите и не ми открива монитора (Mag innovation 796PF), намира някаква мишка и веднага след това системата забива (пак така си мисля). Ама така забива, че чак гаси монитора. Пробвах инсталация в текстов режим и уж достигнах до края, но след рестарта системата достига до някъде и отново забива (този път без да гаси монитора - само остава с черен екран). След поредния рестарт минах в итеративен режим на зареждане и не позволих firstboot (точно на starting firstboot -забивашепреди това), след което системата си тръгна в текстов режим (login:... i т.н.).Оптитах startx но ми се скара за грешка...
Оставам с впечатлението, че проблемите ми са два: first boot и X Window.
Ако имате някаква идея как да подходя по нататък, моля помогнете. Предварително ви благодаря.
Компютъра е с карта nVIDIA GeForce FX 5200 128MB, HDD 80GB, дъно gigabyte с chipset intel 865.
Имам инсталиран и XP и се опитвам да инсталирам и Red Hat есествено на отделна партиция като втора ОС.