Ми сори, че въпроса е често задаван ама уж търсих, но не открих моя проблем. Питах и приятели който ползват линукс от по-отдавна но нищо. И гледам да не пиша веднага във форума първо пробвам да реша проблема сам.
Значи може само така да ми се струва но, ако не си разбрал от по горе имам звеук и на двете и на хммс и на мплейар, но например на хммс както си свири и след 7,8( различно) песни спира и дава съобщението. Не го дава всеки пъ, така и на мплейар пусна някой филм и още в началото дава съобщението, давам му стоп-> плей и тръгва със звук.
1. алсаконф, нямам не знам дали съм прав но ако алсата ми е вградена в ядрото май не ми трябва алса драйвер. Или мога да си кача алсаконф?
2.Това по долу май означава че правата са на руут, а по принцип си имам звук и на други потребители
Примерен код |
ls -l /dev/dsp lr-xr-xr-x 1 root root 9 Feb 10 01:52 /dev/dsp -> sound/dsp ls -l /dev/mixer lr-xr-xr-x 1 root root 11 Feb 10 01:52 /dev/mixer -> sound/mixer |
3. саунд сървър - ми мисля че имам, ако нямах нямаше да имам никакъв звук. Иначе съм изключил саунд ситем(или артс)
4. Написал съм какъв плугин в първия пост, но ше напиша пак eSound
и в хммс и в мплейар. хммс-а ми работи иначе със ОСС ама не ми бачка волюм контрола с него?!
5.Дистро - Гентоо 2004.3 , ядро 2.6.9
6. ее едвам го накарах да го даде съобшщението, по някога го дава често по някога не
Примерен код |
** WARNING **: xmms: Couldn't find our player (was looking for xmms - plugin (14303-66)) at the server /dev/dsp: Cannot allocate memory unsupported playback rate: 44100 Audio device open for 44.1Khz, stereo, 16bit failed Trying 44.1Khz, 8bit stereo. unsupported playback rate: 44100 Audio device open for 44.1Khz, stereo, 8bit failed Trying 48Khz, 16bit stereo.
|
7. потърсих но не открих