Автор Тема: Превод на програми  (Прочетена 719 пъти)

niko_lai

• Напреднали
  • Публикации: 122
    • Профил
Превод на програми
« -: Apr 29, 2005, 18:06 »
Как става превода на интерфеиса на програмите в Линукс?
В Ундоус става с помоща на  програми като Rectorator или с различни редактори. Как става това в Линукс и дали въобще е възможно?
Активен

Компютърна помощ

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
Превод на програми
« Отговор #1 -: Apr 29, 2005, 18:39 »
Да, възможно е, даже е по-лесно. Можеш да ползваш който си искаш текстов редактор. Повечето програми си имат отделни директории за съобщенията и текстовете за всеки език и в конф файла указваш коя директория да се ползва. Ако искаш за основа можеш да ползваш съобщенията на немски, или ако предпочиташ - френски или руски. Текстовете за английския интерфейс ги има задължително. Добре е да превеждаш не буквално, а да се съобразяваш с контекста на ситуацията, където съобщението се появява. Има няколко статии с много добри препоръки към преводачите: 111, 222,  333. Виж в секция Превод в този форум.
ПП Някои програми (EGroupWare) може да си имат собствен интерфейс за превод, но и той да генерира текстови файлове.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

• Гост
Превод на програми
« Отговор #2 -: Apr 29, 2005, 19:39 »
Благодаря ти за отговора. Знам правилата за превод но ми дайте някой по подробен пример за превод. Как става на практика? С кой редактор? Как? Аз съм нов в Линукс и не мога да схвана на сто процента това което ми обясняваш. Много се извинявам за тъпите въпроси.
Активен