Автор Тема: Как да използвам bg миръра на gentoo?  (Прочетена 1121 пъти)

neptun

• Напреднали
  • Публикации: 134
    • Профил
Здравейте.Съжалявам ако е малко тъп въпроса , но как мога по време на инсталацията на Gentoo 2005.0 да му укажа да използва като източници бг миръра на Gentoo и package CD-to?
Активен

Ако имате някакъв въпрос за линукс на който никой не желае да ви отговори пишете ми на лично съобщение.Не се притеснявайте ако въпросът ви ви се струва тъп.Никой не се е родил научен.Въпреки , че още не съм експерт в областта на линукс , ще опитам да помогна според възможностите си.

ray

• Напреднали
  • Публикации: 1464
    • Профил
Как да използвам bg миръра на gentoo?
« Отговор #1 -: May 27, 2005, 20:04 »
Здравей,
По принцип ти трябват два миръра/огледала, един за синхронизиране на portage и един за сваляне на пакети.
Аз ползвам долния за сваляне на пакети:
GENTOO_MIRRORS="http://gentoo.ITDNet.net/gentoo ..."
А за синхронизация ползвам общия европейски:
SYNC="rsync://rsync.europe.gentoo.org/gentoo-portage"
Може да ползваш ITDNET.net и за SYNC, но аз не го ползвам главно  от гледна точка сигурност, ако има проблем в единия мирър (sources) поне другите неща да са читави (md5sums).
Преди време имаше още един на internet-bg.net (май), но спряха да го обновяват и вече не го ползвам.
Успех. Румен
Активен

neptun

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: May 27, 2005, 20:53 »
Много благодаря.Това дето си го написал ( GENTOO_MIRRORS="http://gentoo.ITDNet.net/gentoo ..." и SYNC="rsync://rsync.europe.gentoo.org/gentoo-portage" ) в конзолата ли да го напиша или трябва да редактирам някой файл?
Активен

Ако имате някакъв въпрос за линукс на който никой не желае да ви отговори пишете ми на лично съобщение.Не се притеснявайте ако въпросът ви ви се струва тъп.Никой не се е родил научен.Въпреки , че още не съм експерт в областта на линукс , ще опитам да помогна според възможностите си.

• Гост
« Отговор #3 -: May 27, 2005, 21:52 »
Трябва да го добавиш в  /etc/make.conf  като отделен ред. После просто запаметяваш и ползваш.
Активен

neptun

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: May 27, 2005, 22:22 »
Много благодаря.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Gentoo
Настройка на програми
BladeNet 6 8809 Последна публикация Jun 14, 2011, 09:55
от bazu
GENTOO HELP
Настройка на програми
fubar 2 6800 Последна публикация Dec 27, 2003, 08:13
от
Gentoo + графичен инсталатор
Коментар