Вече мина около половин година, откак откачам на тема Линукс. Смело мога да кажа, че се чувствам комфортно в тази операционна система и по-специално в моята любима дистрибуция - Slackware. Да, много по-комфортно отколкото в Джамовете... наскоро ми се наложи да настройвам компютъра на един приятел (под уиндоус) и с радост установих, че шансът системата на чичко Били да ми залипсва е нулев

'>. В нея нещата вече ми изглеждат грозни и нелогични...
Но ето защо пиша тези неща... преди време попаднах на един сайт "Linux Addict"... и си казах, че май и аз натам вървя. Но потвърждението на тези ми мисли дойде като гръм от ясно небе, посред бял ден, тоест тъмна нощ; или още по-точно - ясна сутрин.
Днес сутринта си спях сладко в прегръдките на любимата и сънувах, че съм на село у баба...
Седим си ние у тях и по радиото върви някаква музика. В един момент прекъсват за извънредна емисия новини, в която съобщават, че от някъде долитат ята пингвини, кацат по полята и масово унищожават реколтата... (б. а. пингвините изобщо не се срещат в нашите географски ширини, а и през ум не им минава да летят...).
Още недоосмислил новината, поглеждам през прозореца - от някъде долита едно ято пингвини и хоп - право в доматите на баба. Изумлението ми нямаше край, когато те веднага се заеха да ги пасат и съвсем скоро от тях имаше само няколко листа за спомен. (б. а. пингвините са хищни птици и се хранят предимно с риба).
Баба се хвана за главата, а пингвините нямаха и намерение да се задоволят само с доматите. След малко се прехвърлиха и на пипера. Аз не можех да седя така и да гледам безучастно - затова излязох на двора и се опитах да ги прогоня. Само че изобщо не изглеждаше на проклетите птици да им дреме за мен. Дори най-културно ми казаха да си гледам работата, ако не искам да пострадам...
От там нататък сънят ми е доста объркан, но си спомням, че намерих от някъде една лопата и започнах да гоня с нея навлеците, а те с лекота ми бягаха и ми се присмиваха на усилията да ги хвана.
След малко се събудих, целият облян в пот... и щастлив видях, че не пингвин лежи в прегръдките ми

'>
Дано този разказ влее малко разум на други като мен... не прекалявайте с Линукс-а