@DeViLBoyНе DeViLBoy, не искам нищо такова. Единственото, което исках е:
"Във фирма xxxxxx има налична карта с подобен form factor. Не само, като позиция в pricelist, а НАЛИЧНА."
Ако случайно фирмата няма присъствие в интернет, очаквах да получа някакви координати в поста или ЛС.
Възможно е и аз да съм те разбрал грешно.
Ако си искал наистина да помогнеш, благодаря и извинения, просто за мене data.bg е еманация на безмислените приказки , затова реагирах така.

'>
@divakНяма да коментирам поста ти, не ми се празнодумства, ще си изчистиш сам петната.
Според теб какво се крие зад определението low profile video card? Имаш ли въобще престава за какво говоря?! В преден пост дадох линк към Google, използвай го.
И според теб какво трябва да кажа на продавача. "тясна карта", "ниска карта", "тънка карта", дай идея?
Някъде видя ли написана думата "евтина"? Не си спомням да съм поставял такова изискване.
Честно казано, въобще не ми се иска да се впускам в подобни спорове, кое какво е и как се превежда. Дал съм линк, който има желание да разгледа и да даде идея, както направи Agent_Smith.
Кафета, химическо чистене и подобни "къси разкази" не ми се слушат. При цялото ми потенциално уважение към евентуалните ти знания, моля те, не се намесвай повече в тази тема без нещо конкретно и по топика.
@Agent_ SmithНаистина ти благодаря за усилията, които си направил, сега разгледах предложенията, които си ми посочил.
Първото място, където звънях преди да създам тази тема беше Мост. Имат нископрофилни карти в прайс листа, но не и в наличност. И ако [в началото на Септември] имат въобще такива, те ще са на PCI-E bus, не на AGP.
Нов стандарт мамка му ...

'>
А и тези карти, дори Manli-то, е бедничка откъм характеристики, поне на фона на ATI-то, което посочих по горе, като долна граница.
Благодаря ти отново, надявам се, че сме изчистили недоразумението, което установихме в PM.
Общо взето, по вашите съвети реших, че ще е nVidia.
Модела, който ме интересува е:
FX5200TV
Има нископрофилни такива, на няколко производителя, има ги и за продажба, но не в БГ. Ще видя откъде да я поръчам.
Има и с активно и с пасивно охлаждане, там също се двоумя, не искам шум, но пък и ми се ще да я използвам по дълго време.
Утре последно ще звънна на няколко места, като търся точния модел и помоля да измерят височината и за да няма недоразумения.
eVGA GeForce FX 5200- PCI, Low Profile 128-P1-N309-LXXFX Geforce FX5200 128MB Low Profile AGP TVCHAINTECH GEFORCE FX5200 128MB 8X AGP LOW PROFILE VIDEO CARD W/TV-OUTJatton 3DForce FX5200TV