Ахм, новините не били качествени, ОК. Коментарите под новините обаче какви са? 50% малоумни уточнения от сорта на like/hate призиви, изпратени предимно от OSS freaks или антиподите им, 20% дребнави спорове за правописа, останалите 30% са за хора с неоправдано самочувствие несъответстващо на интелекта им и споровете които пораждат.
Никой не е казал че това което условно се нарича "линукс общество" в България е някаква елитарна общност. Никой не е казал, че членовете му са по-интелигентни от останалите хора и съм убеден че има безброй много сечения на нашето общество като цяло, чиито среден IQ е по-висок отколкото на "линукс обществото". Още повече че средната му възраст се движи около 18-20 години.
Да се борим за перфекционизъм в статиите...хммм добре, нека се борим. Аз обаче не възприемам съществуването си като някаква мисия да се боря с посредствеността и т.н. Нито имам такива обсесивни разстройства. И не мисля че някакви правописни или дребни смислени грешки са толкова фатални, че да не успея да схвана смисъла на новината.
Така че вместо да правите трагедии, има си 1-2 редактора на сайта, предполагам че не им е никакъв проблем да направят редакция на изпратеното. Ако не могат да го правят значи не могат да си вършат добре работата и това е. Няма какво да се правят древногръцки трагедии.
Ако това естествено ви е проблем, няма да е лошо към екипа да присъедините един преводач, един филолог и (хммм) някой с болестно желание за коректност.
Това е моето мнение, надявам се да не го приемете някои много навътре

'>