Ето тази история на мен много ми допада малко е дълга ама сам сигурен че ще ви грабне вниманието.
ПРЕКЪСВАНЕ НА МРЕЖАТА
Първото обаждане:Том Делей
"Том Делей,счетоводство."
Здрасти Том, аз сам Еди Мартин от "Поддръжка."Опитваме
се справим с проблем с компютърната мрежа.Знаеш ли дали някой във вашата група съще е имал проблеми със свързването?
Ъ,не,поне аз незнам.
А ти самият имаш ли някакви проблеми?
Не всичко изглежда нормално.
Добре това е добре.Слушай,ние се обаждаме на хора,които може да са засегнати,защото е важно да ни уведомиш веднага ако загъбиш връзка с мрежата.
Звучи добре.Мислиш ли че може да се случи?
Надяваме се не,но ще ни се обадиш ако се случи нали?
Можеш да си сигурен.
Слушай звучи така все едно загубата на връзката с Мрежата би била проблем за теб...
Можеш да се обзаложиш че ще бъде.
...добре тогава докато работим тук,ще ти дам мобилния си телефон.По този начин ще можеш да ми се обадиш веднага ако има нужда.
Това би било чудесно .Казвай.
Той е 555 867 5309
Записах го.Ей как ти беше името?
Еди слушай,още нещо-трябва да проверя с кои порт е свързан компютърът ти в мрежата.Виж на твоя компютър дали има някаде 1 стикер върху които пише нещо като номер на порта.
Почакай...не,невиждам нищо такова.
Добре тогава на гърба на компютъра можеш ли да разпознаеш мрежовия кабел.
Да.
Проследи го до мястото в което е вклучен.Виж дали там няма етикет върху жака с който е вклучен.
Задръж малко.Да почакай минутка-трябва да клекна долу за да се приближа достатъчно и да прочета номера.Добре-тои е Порт 6-47.
Добре така е записан и при мен,но исках да съм сигурен.
ВТОРО ОБАЖДАНЕ
Специалиста от "Информационни технологий"
Два дни по късно в Центъра за мрежови операции на компанията се получава обаждане.
Здравей тук е Боб.Аз съм в отдел счетоводство на Том Делей.Опитваме се да се справиме с кабелен проблем.Можете ли да изклучите Порт 6-47?
ИТ специалиста казва че ще го изклучи до няколко минути.
ТРЕТОТО ОБАЖДАНЕ
Получаване на помощ от врага.
След около час,човекът,който нарича себе си Еди Мартин си пазарува когато телефонът му извънява.Тои проверява идентификацията на обаждащия се и като вижда,че обаждането е от Том Делей намира по-тихо местенце от където да говори.
Поддръжка,Еди.
Еи здрасти Еди.Около теб има ехо каде си?
В стаята с кабелите.Кой се обажда?
Том Делей.Радвам се че успях да се свържа с теб.Помниш ли че ми се обади онзи ден.Връзката ми с мрежата се разпадна както ти каза,че може да стане и аз сам почти в паника.
Е в момента долу имаме цяла камара от хора.Би трябвало да успеем да го оправим до края на деня.Това добре ли е?
НЕ!ПОДЯВОЛИТЕ,много ще изостана,ако нямам връзка толкова дълго време.Кое е най-доброто което мойеш да направиш за мен.
Много ли си натоварен.
Сега точно мога да свърша някои други неща.Ще можеш ли до 30 минути?
За 30 минути!Ти си направо скромен.Виж ще зарежа това което правя сега и ще видя дали мога да ти помогна.
Ей наистина го оценявам Еди.
Четвъртото обаждане.
45 минути по-късно.
Том?Еди е .Давай опитаи се да се свържеш с мрежата.
А добре работи.Това е направо страхотно.
Добре радвам се че успях да ти помогна.
Да много ти благодаря.
Слушай ако искаш да си сигурен че мрежата ти няма да пропадне пак,има един софтуер,които трябва да инсталираш.Ще ти отнеме няколко минуити.
Добре.
След това Еди дава указания от каде да свали една малка програма от Интернет.След като програмата е свалена Еди казва на Том на кликне 2 пати върху нея.Той се опитва и отговаря.
НЕ работи нищо не става
Ех колко жалко.Нещо не е наред с програмата.Да забравим за нея ще опитаме някой друг път.
И Еди дава указания как да изтрие програмата за да не бъде изловена.
Всъщност програмата която Еди казва на Том да инсталира е ВИРУС.
Само с четири обаждания атакуващия си осигорява достъп до компютъра на Том,както и достъп до цялата вътрешна мрежа.
Ето защо Кевин Митник казва че няма сигурни компютри независимо какви защити има.
И според мен е много прав в това отношение.
Само че подобен вид атаки май се връзват само Американците

'>