Сметките на глобул се плащат на терминали с ИЕ + плъгин за управление на касовия апарат. Мисля че Зерон (финансово-счетоводна система) имаха и WEB интерфейс, ако някой е работил моля да сподели. Аз си хортувам тука с един САП, чийто клиентски софтуер е писан на джава. Много добре премислено, малко тромаво но работещо.
WEB интерфейса е полезен и подходящ за някои неща изключващи преглед на списъци с по 1-2 МБ данни (не, че компютъра няма да може да се справи но се бави осезателно). Функционалността на интерфейса може да се развива независимо от ядрото на системата което е главния му плюс (разни проверки на полетата, навигация с клавиатура и т.н. ). Баркод четците си работят като клавиатура, за тях няма проблем. Подръжка на карти и касови апарати ще има тогава когато някой плати за това.
Така, че и аз не виждам причина да се пробва нещо PHP+MySQL в най-лошия случай няма да се получи и ще има над какво да мисли следващият автор.
п.с. Прагматизмът казва да се ползва монолитна среда VB, Pascal, C + windows, но когато става въпрос за проекти на любители които го пишат за удоволствие ... прагматизма идва в последствие. Могат да се дадат много примери за успешни проекти (линукс например) но не мисля че трябва да задълбаваме.
чакам новата версия на Микроинвест и на това което ще направи макс ....
п.п.с. и последно да добавя защо е добра тази комбинация (php+mysql).
1. Огромен брой свободни приложения (все по нещо може да се копне)
2. Свободни програмисти и драскачи (като мен)
3. Разделена функционалност
п.п.п.с и малко в страни от темата
Harold Geneen, който към момента на изказването и е бил CEO (Chief Executive Officer ) на фирмата ITT:
" Аз мисля, че това е неизменен закон в бизнеса: думите са думи, обясненията са обяснения, обещанията са обещания - но само свършената работа е реалност. Единствено свършената работа е най-добрата мярка за вашата вяра, компетентност и кураж. Само свършената работа Ви дава свободата да израствате сами.
Просто запомнете че: свършената работа е вашата реалност. Забравете всичко друго. Поради това моята дефиниция за менажер е такава: този, който достига до свършване на работата.
Никакво оправдание към другите или към самия себе си няма да промени това. и когато Вие изпълните нещо добре, светът ще го запомни, когато всичко друго ще бъде забравено. И най-важното - вие също ще го запомните."
и един линк да на го забутам
http://www.debet.kiev.ua/index.php?pageid=23