Автор Тема: Складов софтуер на php и mysql  (Прочетена 33886 пъти)

karaman

• Напреднали
  • Публикации: 351
    • Профил
Складов софтуер на php и mysql
« Отговор #45 -: Dec 20, 2006, 18:39 »
Цитат

Това не е реализируемо с PHP, защото не могат да се направят някои ключови неща – например поддръжка на четец за магнитни карти, интерфейс за управление на касов апарат, управление на серийни и клавиатурни бар-код четци, клиентски дисплеи

не е проблем тези неща да се реализират с java applets:
работа с четец за карти и интерфейс за касов апарат
клавиатурните баркод четци пък нямат нужда от нищо.
за клиентските дисплеи също може да се измисли решение някакво.

Но все пак това е просто заобикаляне на проблема с
реализацията на клиентския интерфейс, което не е от вчера и не трява да се подценява!

vixon

• Напреднали
  • Публикации: 170
    • Профил
« Отговор #46 -: Dec 20, 2006, 20:19 »
Два въпроса:
1. Честно, ама много честно и отговорно, според теб има ли някой, който може да направи драйвер за касов апарат като Java аплет и той да е работоспособен и надежден?
2. Защо досега нито една фирма не е реализирала такъв драйвер?
Активен

karaman

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #47 -: Dec 20, 2006, 20:54 »
Цитат (vixon @ Дек. 20 2006,21:19)
Два въпроса:
1. Честно, ама много честно и отговорно, според теб има ли някой, който може да направи драйвер за касов апарат като Java аплет и той да е работоспособен и надежден?
2. Защо досега нито една фирма не е реализирала такъв драйвер?

Технически е напълно възможно по RS-232 интерфейс да се управлява фискален апарат, който го поддържа!

java поддържа връзка по RS-232
http://java.sun.com/product...._3.html

за да работи като applet той трябва да се signed

1. честно според мен няма кой да се занимава да прави джава апплет да работи по RS-232, по-добре да направи жена си невидима!

2. ми не им е притрябвал -> не са си написали хората! Честно те питам, за какъв ... им е!

vixon

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #48 -: Dec 21, 2006, 00:24 »
Точно затова не подвеждайте хората с PHP + MySQL, а ги насочвайте към работещи решения. Аз съм съгласен, че всичко може да се направи на почти всеки език, но с цената на какво и за колко време? Затова, като прагматик, аз съм на друго мнение и го изложих в предишен постинг.
Активен

karaman

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #49 -: Dec 21, 2006, 01:39 »
@vixon: аз, като патил човек те разбирам напълно! Обаче по ми харесва да вярвам, че всичко е възможно да се направи.

Между другото като си плащах тока установих, че служителките използват web-система за разпечатване на фактурите!

IE просто беше толкова лесно за забелязване!

Какъв е проблема да се реализира и 1 складова програмка в web па дори и с по-малко екстри. Време, пари и желание, може и да ни липсват понякога, но не и технологии!

Важното е някой да се престраши и да го направи.

kennedy

• Напреднали
  • Публикации: 2151
  • Николай Колев
    • Профил
« Отговор #50 -: Dec 21, 2006, 09:59 »
Сметките на глобул се плащат на терминали с ИЕ + плъгин за управление на касовия апарат. Мисля че Зерон (финансово-счетоводна система) имаха и WEB интерфейс, ако някой е работил моля да сподели. Аз си хортувам тука с един САП, чийто клиентски софтуер е писан на джава. Много добре премислено, малко тромаво но работещо.

WEB интерфейса е полезен и подходящ за някои неща изключващи преглед на списъци с по 1-2 МБ данни (не, че компютъра няма да може да се справи но се бави осезателно). Функционалността на интерфейса може да се развива независимо от ядрото на системата което е главния му плюс (разни проверки на полетата, навигация с клавиатура и т.н. ). Баркод четците си работят като клавиатура, за тях няма проблем. Подръжка на карти и касови апарати ще има тогава когато някой плати за това.

Така, че и аз не виждам причина да се пробва нещо PHP+MySQL в най-лошия случай няма да се получи и ще има над какво да мисли следващият автор.

п.с. Прагматизмът казва да се ползва монолитна среда VB, Pascal, C  + windows, но когато става въпрос за проекти на любители които го пишат за удоволствие ... прагматизма идва в последствие. Могат да се дадат много примери за успешни проекти (линукс например) но не мисля че трябва да задълбаваме.
чакам новата версия на Микроинвест и на това което ще направи макс ....
п.п.с. и последно да добавя защо е добра тази комбинация (php+mysql).
1. Огромен брой свободни приложения (все по нещо може да се копне)
2. Свободни програмисти и драскачи (като мен)
3. Разделена функционалност

п.п.п.с и малко в страни от темата
Harold Geneen, който към момента на изказването и е бил CEO  (Chief Executive Officer ) на фирмата  ITT:
" Аз мисля, че това е неизменен закон в бизнеса: думите са думи, обясненията са обяснения, обещанията са обещания - но само свършената работа е реалност. Единствено свършената работа е най-добрата мярка за вашата вяра, компетентност и кураж. Само свършената работа Ви дава свободата да израствате сами.
Просто запомнете че: свършената работа е вашата реалност. Забравете всичко друго. Поради това моята дефиниция за менажер е такава: този, който достига до свършване на работата.
Никакво оправдание към другите или към самия себе си няма да промени това. и когато Вие изпълните нещо добре, светът ще го запомни, когато всичко друго ще бъде забравено. И най-важното - вие също ще го запомните."

и един линк да на го забутам

http://www.debet.kiev.ua/index.php?pageid=23

Активен

"за всичко иде час" Еклесиаст 3:1
всеки пост - отговор на въпрос
-----------------
24.12.2003 "MS Free"

winman

• Напреднали
  • Публикации: 311
    • Профил
« Отговор #51 -: Dec 21, 2006, 15:43 »
Цитат (vixon @ Дек. 20 2006,18:26)
4.   За да тръгне Microinvest Warehouse Open се изискват сравнително добри машини. Това е така, но сега машина на 2.0 GHz струва около 100 Евро!

Навремето, преди Линус Торвалд да е написал своето Linux ядро, на нашите настолни машини ползвахме основно DOS. Тогава се възхищавахме на съревнованието, което водеха помежду си програмистите за написване на по-добър код. Всеки се стараеше да напише програмата си поне байт по-къса и с милимунда по-бърза от колегите си. Това време роди много софтуерни шедьоври.

После се появи Windows. Бил Гейтс, воден от комерциалните си интереси, насърчаваше и разпространяваше дебел, тутав и бъгав код. С това подпомагаше хардуеррната индустрия и така нямаше врагове. На всяко запитване защо всичко е толкова мудно, той резонно отговаряше: " You must update your hardware. That is your problem. My software is briliant.."

За съжаление тогава се роди и цяло поколение програмисти със съвсем съмнителни способности. Надути и арогантни, те не се интересуват от потребителските проблеми. Те пишат код, който върви понякога единствено на техните собствени железа. Тежък, тромав, некадърен код. Всякакви свои софтуерни некадърия оправдават с "дървения потребителски хардуер" и "изключителното потребителко тъпоумие". Тяхното основно мото е: "Не е важно какво мислят потребителите. Тях ще ги възпита нашия код". Това е "Microsoft школата".

vixon, съвета ти и вижданията относно потребителите, почти ме накара да си мисля, че си от тях. Вместо да си вееш перчема и да даваш акъл, защо не се свреш в дън земя от срам и да отиваш да си оптимизираш кода на Microinvest Warehouse Open?

Иначе аз моя проблем с Warehouse Open го реших бързо. Даже съм благодарен, че ми даде възможност да използвам любимия ми клавиш "DEL". И отиде в коша...

Активен

The more you know about Linux the less likely girls will want to know about you!

vixon

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #52 -: Dec 21, 2006, 17:48 »
Winman, под моето ниво си, особено с некултурното ти поведение, но сам си отговори на следните въпроси:

1. Черно бял телевизор или цветен?
2. Голям GSM с размер на тухла или малък и модерен?
3. Кола с карбуратор или пълен инжекцион?
4. TFT или CRT?

Когато си отговориш на тези въпроси ще разбереш, че света се движи напред и е много важно дали ще се прицелиш в новото или ще си останеш архаичен. Защото и фабриката, произвеждала най-модерни камшици се е принудила да прави акумулатори, защото дори и да произведе най-добрия камшик - липсват вече желаещите.

По отношение на работата IE / Касов апарат, технологията е следната - прави се ActiveX контрол, който управлява на системно ниво касовия апарат и дава възможност за методи, достъпни чрез IE за работа директно с хардуера. За съжаление, тази технология е достъпна само в IE и Firefox, когато използва IE Engine.

По отношение на Microsoft - може би имат трески за дялане, но защо настоящия сайт се посещава от 66% потребители на Windows (според BGCounter)?

Това да наричаш цяло поколение, че са със съмнителни способности е много самонадеяно и безумно. Защото точно тези хора правят всички продукти, с които работиш и ти!

Към karaman:
За да стане един проект, то трябва някой да се нагърби с идеята и да я тика напред. Иначе всички си правят нещо собствено и нещата буксуват.

Активен

winman

• Напреднали
  • Публикации: 311
    • Профил
« Отговор #53 -: Dec 21, 2006, 19:31 »
Цитат (vixon @ Дек. 21 2006,18:48)
Това да наричаш цяло поколение, че са със съмнителни способности е много самонадеяно и безумно. Защото точно тези хора правят всички продукти, с които работиш и ти!

vixon

Ами нали това ти разправям... Добре, че освен "Школата на Майкрософт" има и кадърни момчета. Иначе още шяхме да си търкаляме чернобелите TFT-та с камшиците акумулатори и да целуваме ръце на некадърници, без изобщо да знаем що е то ХУБАВ софтуер. Ти как мислиш съм разбрал, че Warehouse Open е изключително тромава програма? Другите и качества за сега не коментирам, защото е още алфа.  И не се разсейвай с приказки, ами отивай да пишеш. Ще е радост за нас, ако сме сбъркали в преценката. Това ще покаже новата ви версия.
Активен

The more you know about Linux the less likely girls will want to know about you!

kennedy

• Напреднали
  • Николай Колев
    • Профил
« Отговор #54 -: Dec 21, 2006, 20:33 »
Цитат (vixon @ Дек. 21 2006,18:48)
Към karaman:
За да стане един проект, то трябва някой да се нагърби с идеята и да я тика напред. Иначе всички си правят нещо собствено и нещата буксуват.

абсолютно вярно !  ':ok:'
Активен

-----------------
24.12.2003 "MS Free"

Radev

• Напреднали
  • Публикации: 218
    • Профил
« Отговор #55 -: Dec 22, 2006, 18:14 »
Вярно е, че един трябва да се хване, но си мисля че не с работата, а с координирането на усилията и тогава нещата ще станат по-... (бързо, добре и т.н.).
В тази връзка си мисля, че началото на ERPix е доста обещаващо, но така и не разбрах защо няма развитие - сгурно някой се е обидил на друг вместо да се концентрират върху съществените неща.
Активен

Човек и добре да живее... !

vixon

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #56 -: Dec 22, 2006, 19:59 »
Ще ми е интересно дали този разговор ще доведе до реални резултати или само ще разлайва кучетата.
Активен

kennedy

• Напреднали
  • Николай Колев
    • Профил
« Отговор #57 -: Dec 22, 2006, 21:08 »
Цитат (Radev @ Дек. 22 2006,19:14)
Вярно е, че един трябва да се хване, но си мисля че не с работата, а с координирането на усилията и тогава нещата ще станат по-... (бързо, добре и т.н.).
В тази връзка си мисля, че началото на ERPix е доста обещаващо, но така и не разбрах защо няма развитие - сгурно някой се е обидил на друг вместо да се концентрират върху съществените неща.

Сценариите са следните:
общ сценарий: имаме 1 или в най-добрия случай 3 програмисти, които си имат някаква работа. В един момент решават да създадат нещо и започват почват приказки, приказки, кое как трябва, защо така и в най-добрия случай започват да пишат. Излизат версии 0.1 , 0.2 до 0.9 когато някои от тези хора по една или друга причина немогат да отделят по 2-3 часа на ден от свободното си време. След версия 1.1 на никой не му се пише защото програмата не се ползва от потребителите или не им се занимава с капризите на някой който иска да си я инсталира. И така добрия проект е захвърлен и може лесно да бъде открит на сайтове като sf, berlios, openfmi където можете да ги откриете.

при ерпикс-а просто няма кой да пише. това не е по силите на 1 програмист ....
Активен

-----------------
24.12.2003 "MS Free"

Radev

• Напреднали
  • Публикации: 218
    • Профил
« Отговор #58 -: Dec 23, 2006, 10:22 »
Аз лично имам скромен опит в програмирането с Pascal и с удоволствие бих писал код, но не и целия проект, а от ERPix не реагират на въпросите ми.
От друга страна тук доста хора заявиха интерес към подобен проект - защо говорим за един програмист?!
Активен

Човек и добре да живее... !

karaman

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #59 -: Dec 23, 2006, 12:16 »
Колеги, основите на една складова система са еднакви във всичкия софтуер за складове. Ако ще правим такова нещо, трябва да го направим, така че да могат да се дописват модули лесно, и да направим само основните неща на една складова система. Отвореният модел ще позволи после да се дописват модули и всеки да си го ползва както намери за добре този продукт, ако ще да чупи лешници!

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
MySql малък проблем.
Хардуерни и софтуерни проблеми
Marto 6 8970 Последна публикация Sep 25, 2002, 12:32
от
mysql въпрос
Настройка на програми
dumi 0 2209 Последна публикация Oct 08, 2003, 06:42
от dumi
Perl + CGI,DBI + Mysql ili PHP + Mysql
Общ форум
jica 3 8962 Последна публикация Sep 07, 2004, 17:02
от jica
Mysql проблем със стартирането(mysql.sock missing)
Настройка на програми
coveka 6 11215 Последна публикация Mar 01, 2008, 22:02
от coveka
Mysql: can't connect to local mysql server
Настройка на програми
wonder 1 9882 Последна публикация Mar 16, 2008, 01:17
от neter