Автор Тема: Убунту/Кубунту 6.10  (Прочетена 1134 пъти)

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
Убунту/Кубунту 6.10
« -: Feb 24, 2007, 00:09 »
Здравейте!Значи имам много странен проблем с инсталиране на Убунту/Кубунту 6.10.Машината ми е с два харда,като втория го ползвам за тестове и инсталация на различни дистрота.Опитах графична инсталация,опитах и Alternate Install(текстовата инсталация) и всичко е о.к до момента в който не рестартирам машината.Тогава ми изписва следното съобщение: Еrror 29 Disk write error. Press any key to continue...Да уточня,че съобщението се появява след менюто на GRUB.С две думи след избор на новоинсталираното дистро се появява това съобщение за грешка!!!Имам претенциите да съм инсталирал много дистрибуции,които даже са доста по-трудни за инсталиране от Убунту и никога досега не съм се сблъсквал с този проблем!Просто каквото и да опитам след рестарт излиза Error 29 Disk write error.Press any key to continue...след което ме връща в основното меню на GRUB.След напразни опити все пак опитах друго дистро за да проверя дали пък не ми се е скапал харда и всичко си беше о.к.Другото дистро тръгна без проблем.После пак опитах Убунту/Кубунту и.....отново нищо!!!Явно проблема не е в харда.По всяка вероятност може би бъркам нещо,но не знам какво!!!За мен в тази ситуация няма никаква логика!Забравих да спомена,че в менюто на GRUB освен стандартното зареждане има и някакво Recovery mode.При опит от моя страна да вляза през него в системата се оказа,че няма никакъв проблем, при което останах още по-озадачен.Моля да помогне някой със съвет,защото по мое мнение ситуацията е доста странна и за мен няма никаква логика!!!От Live CD всичко е наред.Ситуацията е такава САМО с Убунту и Кубунту.С други дистрота нямам проблеми от този род.Моля някой да помогне.Благодаря предварително!
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!

gotha

• Напреднали
  • Публикации: 551
    • Профил
Убунту/Кубунту 6.10
« Отговор #1 -: Feb 24, 2007, 01:05 »
Само да уточним, през recovery mode можеш ли да влезеш ?
Ако можеш, защо не се опиташ да довършиш инсталацията от там като просто изтеглиш нужните ти пакети през apt-get .
Активен

blurmind

plamen_f

• Напреднали
  • Публикации: 1246
    • Профил
Убунту/Кубунту 6.10
« Отговор #2 -: Feb 24, 2007, 08:35 »
До колкото разбрах - правиш всички тези експерименти на 2-рия диск?

А къде ти е boot дяла и къде е swap-a?
На първия диск какви файлови системи ползваш?
Активен

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
Убунту/Кубунту 6.10
« Отговор #3 -: Feb 24, 2007, 17:59 »
През Recovery mode мога да вляза,но не видях какво може да се доинсталира.Системата работи нормално.Иначе втория хард е активен и от него може да се зарежда.Както съм написал по-горе инсталирах след неуспешния опит с убунту и друго дистро(Мепис) и НЯМАШЕ проблем.Само с Убунту/Кубунту е проблема и с никакво друго дистро досега.(пробвал съм и Слакуеър-базирани;Джентуу-базирани;Дебиан-базирани и т.н. дистрибуции).Между другото преди известно време инсталирах убунту от по-старите версии и нямах проблеми,така,че по принцип имам опит с тази дистрибуция.Не мога да разбера къде греша!!!По време на инсталацията му давам да си доизтегли всичко необходимо от интернет(езиковите файлове и т.н.) така,че не пропускам и тази стъпка!GRUB инсталирам в МБР както винаги съм правил досега.А на първия хард имам един нещастен ДЖАМ ОС(Windows XP)на който съм рисайзнал партишъните до абсолютния минимум и един Дебиан за който е почти целия хард.Ако имате някакви идеи пишете!!!Мерси предварително
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!