Автор Тема: Не мога повече  (Прочетена 21561 пъти)

mhydra

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 715
  • Distribution: Fedora, Mandriva
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
Не мога повече
« Отговор #90 -: Apr 23, 2007, 20:16 »
Цитат (winman @ Март 10 2007,22:05)
Обидното е друго. За моята дейност има самостоятелни програми, но може и да се върши и през WEB проложения. За мен по-добрия вариант е със спец софтуер, защото върти малко трафик, когато съм през GPRS. За същото време едно WEB приложение за същата работа ми върти по над 100 лева трафик на ден. /повтарям, когато съм през GPRS, при наличие на обикновен Lan разлика в качеството на свършената работа не намирам/. Та прежалвам аз тези 100 лева и започвам да търся партньор, който би ми предложил WEB проложение. /

Бе за къв ГПРС става на въпрос. Не можах да те разбера.
И между другото конкуренцията прави качеството. Именно свободата и конкуренцията на многото дистрибуции ги правят толкова качествени и изострят отпора на Вина.
Щото Вина расте без конкуренция а Линукса си има вътрешна такава то по добрия и вървещ към развитие е именно Линукса.
Не знам дали си виждал ама нови версии на кернела излизат през 2-3 седмици а дистрибуциите излизат през 6 месеца. Примерно Федората през 6 месеца и пускат нова дистрибуция. Сусе е през 8-9 месеца - 1 година. Но определно именно вътрешната конкуренция прави Линукса по бързо развиващата се ОС.
И не самос Линуса ами и целия Опен Сорс е така. Като погледнеш има сума ти плеиъри, браузери, рсс фиидери и какво ли не още.
Цяла една индустрия е ангажирана в Опен Сорс. Я пмисли колко фирми го правят всичкото това нещо в света на Винодвс.
Много, ,много   при това още по много.
Така че Опен Сорс движи Софтуерната индустрия в момента.
Ако пожелаят примерно създателите на отделните Опен Сорс програми да смажат примерно определени фирми как става това...
Ами много просто прави се Опен Сорс програма конкурираща тази на фирмата. Малко по малко се изяжда хляба на тази фирма. Става на въпрос за малки фирми разбира се.
Като примерно  AceFTP спокойно може да бъде кокурирана от ГФТП.
Кое ще препочетат потребителите ? Да платят по 150$ за платената програма или да вземат опен сорс програмата ГФТП която върши същата работа?

Така че за да паднат МС трябва да бъдат първо цели техните партнъори и клиенти. Тези които правят програми за Вин. Тези които печелят от това. Като се заместят всичките програми с техни Опен Сорс алтернативи то и пазара на МС ще се свие защото и самите техни партьори ще бъдат фалирали.

Отцепих се от първоначалната мисъл.
Та какъв трафик през ГПРС викаш правиш? Неква програма ли го прави това нещо необичайно лие ... дай повече информация кое е това нещо дет Линукса да не го може.
Ако искаш може и на ЛС.
Активен

Указвам помощ за всичко свързано с Fedora и Мандрива.
Може да ме търсите на ICQ.

winman

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 311
    • Профил
Не мога повече
« Отговор #91 -: Apr 23, 2007, 23:04 »
Цитат (mhydra @ Април 23 2007,21:16)
Та какъв трафик през ГПРС викаш правиш? Неква програма ли го прави това нещо необичайно лие ... дай повече информация кое е това нещо дет Линукса да не го може.
Ако искаш може и на ЛС.

Мисля разбирам защо ме питаш за gprs-а и съответния трафик. Но не можеш да ми помогнеш.  Не ме подценявай. Имам достатъчно познания да си реша Линукс проблемите, ако е възможно. В случая не е.

Както и да е. Това ме подтиска. Иначе Tarator е най-прав, че професионалиста ползва това с което най-добре ще си свърши работата. Това правя и аз. Просто споделих, да се знае, че там където въртят пари, гледат много несериозно на безплатни изяви като Линукс.

А защо ползвам GPRS? Ами много си е кеф да си някъде на хубаво място. Да се кефиш на природата и живота и между другото да клъцнеш някой лев. '<img'> Там просто няма друг начин за Интернет връзка.

/offtopic Към човека заклеймил Уйндоуската кирилица. Къф е този Флекстайп? Целия ти постинг е пример колко слабо се справяш с Windows, И не се ли замисли, че така само разправяш смехории? Това е линукс форум, ама ха де холан, все сме виждали Windows и ние. А ако наистина искаш качествена кирилизация на  Win-a драсни ми на личния...,че ако ти дам инструкции тук, представяш ли си какъв рев ще е.
Активен

The more you know about Linux the less likely girls will want to know about you!

mhydra

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 715
  • Distribution: Fedora, Mandriva
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
Не мога повече
« Отговор #92 -: Apr 24, 2007, 11:30 »
Ми зависи. Както казваш ти там където се въртят пари се гледа недоверчиво на линукса.. еми може би да.
Виж сега той затова е навлязъл линукс в общо потребление защото някой е искал. Този някой е ИБМ в случая. Не знам дали знаеш но графична среда за техния АИХ е точно Гноме...
А пък в повечето места се ползва Соларис за сериозна работа. Е да ама той пак е опен сорс. Просто хората дето ги казват тия работи са доста не запознати. В момента трудно ще намериш някакъв продукт който да не ползва опен сорс програма.
В Соларис е всичко опен сорс. В АИХ е само графична част и тук там някой инструмент. Същото е и в ХП-УХ и ИРИХ.
Не случайно има версии на компилатора ГЦЦ за ХП-УХ АИХ и какви ли не още фирмени платформи.
Кой мислиш че ги прави тях? Ами хората от ХП и АИХ разбира се.
Активен

Указвам помощ за всичко свързано с Fedora и Мандрива.
Може да ме търсите на ICQ.