Автор Тема: Проблем с интернета..  (Прочетена 512 пъти)

fedex

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 18
    • Профил
Проблем с интернета..
« -: Apr 18, 2007, 23:56 »
Здравеите! Нов линукс потребител съм използвам Debian 4 testing + KDE. Проблема ми е следния настройвам си pppoeconf файла тръгва интернета и всичко е ок до един момент в който не рестартирам ПЦ-то тогава понякога тръгва нета понякога не зацепва изобщо и дори и да направя на ново настройката на pppoeconf или да я рестартирам не иска да се пусне. Забелязах, че при рестарт понякога много време ми стой на Starting MTA докато зарежда и тогава няма интернет но понякога това МТА го стартира доста по бързо и интернета си тръгва от раз. Някой ако може да ми помогне ще съм му много благодарен! Благодаря предварително.

П.П забравих да кажа, че съм с 2 лан карти от която само 1-та се използва.



Активен

Debian newbie :)

paucku

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 638
  • Distribution: Kubuntu LTS (отскоро е - тествам я в момента)
  • Window Manager: KDE
  • Райчо Николов
    • Профил
    • WWW
Проблем с интернета..
« Отговор #1 -: Apr 19, 2007, 11:49 »
Не разбирам точно какво става, но ей така — да елиминираме възможните ситуации — пробвай, в момента, в който нямаш мрежа, прехвърли кабела на другата лан карта. Може при зареждането да се обърква и да ползва ту едната, ту другата.
Активен

fedex

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 18
    • Профил
Проблем с интернета..
« Отговор #2 -: Apr 19, 2007, 21:35 »
Мак адреса ми се засича и използвам само този който е в момента но оправих проблема в биоса вградената лан карта дето не я използвам е била disabled след като я пуснах проблема изчезна.
Активен

Debian newbie :)