Използвам описаният от
Phantomlord метод за превключване на клавиатурните подредби (единствената разлика е, че използвам Alt+Shift). След ъпгрейт до Kubuntu 7.04 основният ми потребител не може да превключва клавиатурните подредби с клавишна комбинация, а само с мишката върху иконата на kkbswitch.
1. влизам като root в конзола + startx - превключват се клавиатурите, индикаторът "Scroll" свети при кирилица;
2. влизам като "потребител 2" - превключват се клавиатурите, индикаторът "Scroll" не свети;
3. влизам като "потребител 1" - НЕ се превключват клавиатурите, индикаторът "Scroll" не свети. Ако се включи стандартната клавишна комбинация от Контролния център, тя сработва (Ctrl + Alt + K). Трябва да бъдат включени и клавиатурните подредби (което не се препоръчва в горецитираната статия). Като страничен ефект се появява още един индикатор заедно с този на kkbswitch.
Въпрос: Има ли специфично място, където се задават настройки за клавиатурата за конкретния потребител и където явно нещата са се омазали?
Въвеждам много текст с превключване кирилица-латиница и Alt-Shift вариантът е единственият, който ме устройва. Мога да използвам другия потребител, но все пак ми се иска да разбера защо се получава този гаф.
ПП Имаше преди време подобна тема, но не можах да я открия.