Автор Тема: Slackware 12 lilo error  (Прочетена 1033 пъти)

PERMANENT

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 94
    • Профил
Slackware 12 lilo error
« -: Jul 31, 2007, 00:57 »
къчих си slackware 12 и реших да си компилирам ядро вече съм ветеран в тези занятия но точно сега лилото ми създава проблеми с които не мога да се справя без да загубя доста време

root@darkstar:~# lilo
Warning: LBA32 addressing assumed
Added Slackware[2.6] *
Added Slackware[2.6L]
Added Windows[Xp]
One warning was issued.
root@darkstar:~#

след това изпълнявам lilo -M /dev/hdb
hdb е slave но това под slackware 11 не създаваше проблеми
след рестарт лилото въобще не се зарежда нито изписва някъкви съобщения просто биоса почва да буутва другите устроиства
версията на лодъра е 22.8 ядрото което компилирах е 2.6.21.5
slackware-а е чисто нов нищо не съм качвал
help
Активен

ivo1204

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 987
    • Профил
Slackware 12 lilo error
« Отговор #1 -: Jul 31, 2007, 01:13 »
Май изглежда сериозно ...
Ами от инсталл СД диска на Слака нямаше ли опция да си влезеш на хард диска?И после да рестартираш лилото.
Ако не , то май трябва да стартираш Слака за инсталиране ,после да монтираш хард диск Слак дяла ,  ,
chroot /x/x /bin/bash
mount -t proc none /proc
lilo..........
GRUB обаче в случея  е златен!
П.П  Знаеш ли какво ми хрумна ? Да не би да си избирал от кой диск да боотваш ? Тогава може да са се разменили , при Груб е така :
(hd0) e хард диска от който боотваш .



Активен

PERMANENT

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 94
    • Профил
Slackware 12 lilo error
« Отговор #2 -: Jul 31, 2007, 01:58 »
лесно мога да буутна ос от инстал диска или да монтирам дяла и така да инсталирам лилото

Цитат
П.П  Знаеш ли какво ми хрумна ? Да не би да си избирал от кой диск да боотваш ? Тогава може да са се разменили , при Груб е така :
(hd0) e хард диска от който боотваш .

малко ме съмнява да е такъв проблема защото лилото го качвам в мбр-да и от биоса съм настроил да се боотва точния хард диск
щи пусна lilo.conf може и от там да искочи нещо

boot = /dev/hdb
prompt
vga = 773
image = /boot/vmlinuz
  root = /dev/hdb2
  label = Slackware[2.6]
  read-only
image = /boot/slack-lit
  root = /dev/hdb2
  label = Slackware[2.6L]
  read-only
other = /dev/hdb1
  label = Windows[Xp]
  table = /dev/hdb
Активен

ivo1204

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 987
    • Профил
Slackware 12 lilo error
« Отговор #3 -: Jul 31, 2007, 02:59 »
Отдавна не ползвам лило , повече се влияе от биоса .Даже и сега си боотнах Дебиана от команден ред на GRUB:
kermel (hd0,14)/boot/vmlinuz-2.6.23-rc1-mm1 root=/dev/hda15
boot
Има избор , дописва си като bash ,като натиснеш <tab> , по начало не стартира ,ако е неправилно указано ядрото , мога да взема ядро от един дял ,а да стартирам груг и т.н.
Начи проблема може и да е в ядрото ,ако само линукса не стартира.
Махни това vga  , или дай параметър след ядрото (kak беше append?)   vga=normal

За мене файла lilo.conf е ОК ,единствено реда root=/dev/hdb2 бих го сложил  преди  първото "image" ....

 ! Изпълни само "lilo" ,  това е напълно достатъчно , не знам защо викаш и
"след това изпълнявам lilo -M /dev/hdb"



Активен

phobos

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 14
    • Профил
Slackware 12 lilo error
« Отговор #4 -: Jul 31, 2007, 08:07 »
Колегата е прав, стартирай само "lilo".  Не са нужни никакви други аргументи.
Относно това предупреждение: "Warning: LBA32 addressing assumed", ако не искаш да ти излиза, добави "lba32" някъде в началото на lilo.conf.
Успех !
Активен

I am not a complete idiot. Some parts are missing ...

sonyj7

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 69
    • Профил
Slackware 12 lilo error
« Отговор #5 -: Jul 31, 2007, 09:47 »
Има команда liloconfig пробвай да инсталираш с нея. Ако има накакъв проблем и не може да инсталира на mbr liloto, ще испише накрая.
Активен

PERMANENT

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 94
    • Профил
Slackware 12 lilo error
« Отговор #6 -: Jul 31, 2007, 10:29 »
ok всичко си тръгна мерси много на всички
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Slackware 9.1 lilo problem
Настройка на програми
kolio 3 971 Последна публикация Mar 02, 2004, 15:04
от melwin
Slackware 10.1 error
Настройка на програми
ivo_86_8 3 484 Последна публикация Mar 05, 2005, 19:20
от Drakula
Проблем с LILO на Slackware 10,2
Настройка на програми
Ali Nebi 10 1382 Последна публикация Oct 19, 2005, 13:32
от Ali Nebi
Проблем с boot loader-a lilo на slackware 12.1
Настройка на програми
dobritu 0 1121 Последна публикация Sep 08, 2008, 23:20
от dobritu
slackware 14.0 - проблем с lilo и дуги
Настройка на програми
gogov1111 7 1176 Последна публикация Nov 04, 2013, 16:47
от lunarvalley