« Отговор #8 -: Sep 13, 2007, 23:02 »
В далечната 2004 година, след една конференция на МС в Шератон, нещо ми отприщи интереса към Линукс. Почнах с Мандрива, после Федора, Дебиан, Слак, и в крайна сметка стигнах до Дженту. Най-много съм бил на Федора и Дебиан. Всичките дистрибуции имаха своите хубави и лоши страни, но ми харесаха всичките, но доста ми допадна принципа на Дженту и от там постепенно се захванах с разучаването на БСД. В момента ползвам БСД. Не бих казал, че съм Гуру. Чета си и си настройвам. Имам и един компютър с Дебиан и там ще пробвам нещата, които споделихте по темата, за което съм ви благодарен. Идеята е, че за съжаление ми се струва, че за много неща документацията е много разхвърляна и човек трябва доста сериозно да търси, да пита и прочие. Но пък точно в това е интересното. Това с библиотеките, правилно сте ме разбрали, също така ме интересуваше и това примерно, ако изстрия да кажем "irssi" и остават разни файлове разпръснати по системата. Библиотеки, документации и прочие и това ме дразни като цяло. Purge при дебиан върши доста работа, но пак има неща, които остават. Това вече избива малко на мания, обаче обичам реда в компютъра и ненужните файлове искам да са по-малко. За Файърфокс до момента никой не ми е отговорил, да не би да не сте разбрали идеята ми? Мерси предварително.