Автор Тема: Няколко проблема  (Прочетена 3526 пъти)

mikis

• Напреднали
  • Публикации: 746
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Няколко проблема
« Отговор #15 -: Sep 14, 2007, 10:02 »
Цитат (arda_kj @ Сеп. 14 2007,00:45)
Затова питах да не се инсталира нещо допълнително, аз такава опция нямам.

Коя ти е версията на APT?
Моята е 0.7.6 под Debian Lenny (Testing).
Активен

metal

• Напреднали
  • Публикации: 414
    • Профил
Няколко проблема
« Отговор #16 -: Sep 14, 2007, 11:23 »
Основно почистване от "боклуци" при Джентуу е: emerge --deepclean && revdep-rebuild && emerge -D world, тъй като emerge -C пакет не чисти зависимостите (които могат да се използват и от други програми)
Активен

Gentoo 2007.0 - 2.6.23-r3
Debian testing - 2.6.22-3

pierrot

• Напреднали
  • Публикации: 12
    • Профил
Няколко проблема
« Отговор #17 -: Oct 08, 2007, 13:58 »
Цитат (Gaara @ Сеп. 14 2007,00:23)
Цитат (HeavenWarrior @ Сеп. 14 2007,00:02)
За Файърфокс до момента никой не ми е отговорил, да не би да не сте разбрали идеята ми?

Аз съм ти отговорил. Като тръгваш да сваляш те пита:
1. Да го отворя с..... Дадени са ти подразбиращи се приложения, а ако не те кефият имаш и опция "Други"
2. Само да го свалиш

Къде е проблема?

Понеже аз съм от няколко дни с Ubuntu, и имам сходен проблем, но за мое съжаление не можах да открия отговора за лисицата.
Инсталирах с Add/Remove "KTorrent" и работеше до първите 4 торента, след което като кликна на някой торент за да го отвори и ми даде с коя програма да стане това - там го нямаше KTorrent? Търсих къде ли не, но самата програма (еквивалетна на exe) която да задам за default не можах да намеря.....
Простете ако е прекалено лам питането ми..... ':huh:'
Активен

Toshiba Satellite L30 Ubuntu 7.04 2.6.22-14 Intel Celeron 512 RAM 1,73 GHz ATI Radeon Xpress 200 M

v_badev

• Напреднали
  • Публикации: 1355
    • Профил
Няколко проблема
« Отговор #18 -: Oct 08, 2007, 15:33 »
Цитат (HeavenWarrior @ Сеп. 11 2007,23:21)
Първият ми въпрос е защо браузъра "Файърфокс" например не може да вгради приложенията както го прави в МС "Уиндоус". Примерно Мплейър си има плъгини, обаче има програми, които не мога да настроя да се включват автоматично. Например даунлоад мениджъра на "Файърфокс" в МС "Уиндоус", като се кликне върху сваленото и отваря файла, при Гну/Линукс-БСД положението е по-различно. С доста четене успях да оправя това онова, но проблеми като този с отварянето останаха и това е доста дразнещо. Имам чувството, че понякога опън сорс приложенията вървят по-добре под Уиндоус, отколкото под Гну/Линукс-БСД. Ако някой може да ми окаже помощ с решаването на проблема ще му бъда благодарен.

Проблема е че Firefox се интегрира добре само в Windows. Явно повечето му разработчици работят под Windows или Mozilla Corp. счита Windows за по-важната система и съответно отделя повече ресурси за по-доброто му интегриране в тази OS. Кардиналното решение на този проблем е да използваш браузъра на графичната ти среда. Ако си с Gnome - Epiphany, ако си с KDE - Konqueror. Друго решение е да ползваш MozPlugger. Лично аз след като много време ползвах Firefox минах на Epiphany точно заради лошата интеграция на лисицата в Gnome.
Активен

pierrot

• Напреднали
  • Публикации: 12
    • Профил
Няколко проблема
« Отговор #19 -: Oct 08, 2007, 17:09 »
Опитах с Epiphany и не мога да отрека, че освен по липсата на скинове не се различава от лисицата, но все пак свалянето на торент е по - различно: записване файла като .торент, след това отваряне с КТорент. И става.
Явно прехода от Виста към Убунту ще е интересен  ':p'
Благодаря и аз!
Активен

Toshiba Satellite L30 Ubuntu 7.04 2.6.22-14 Intel Celeron 512 RAM 1,73 GHz ATI Radeon Xpress 200 M