Понеже тук се изказаха неща, които малко или много ме засегнаха и като Линукс потребител и като .нет програмист нека посоча следното:
1)Някой да прочете внимателно думите на Матеев: "Доколкото за тази
разработка не е плащано от никого и това е естествено защото е пилотен
проект"
Мисля по въпроса с разходите на данъкоплатците приключваме. Не знам колко от вас за запознати с термина пилотен проект, но това значи, че изобщо не е задължително същата фирма да реализира целия проект. И по принцип пилотките не носят никакви, ама никакви пари. Правят се за идеята.
2) Астронома перифразира мой думи в частен разговор за съвместимостта с вече съществуващи системи. Но е изпуснал част от нещата. В различни правителствени организации има системи, които са напълно затворени и всякакъв опит те да получат интерфейс за връзка с други системи се посреща на нож. Тези системи в болшинството си са под Windows и веднъж написани не се доразвиват, защото за хората, които са ги писали те си работят. Съвместяването им под MS е далеч по-изгодно икономически (вж.т.1) от колкото под Линукс.
3) Одобрявам варианта с Java като междуплатформено средство и ако фирмата, която спечели целия проект се наеме това нещо да го направи, й желая успех. Въпреки че съмнявам да успее в начинанието. Ако не ви е известно, Английското Е-правителство е реализирано пак с технологии на Майкрософт..и техника на DELL

'>
И то е най-успешния проект правен някога в тази област.