Privet!
Eto pred kakvi problemi sym izpraven. ..:
Vchera instalirah RedHat 9.0 s nadezhdata da e "sladuranski" kato SuSE-to. E, obshto vzeto e taka - da. No ima nqkolko problema, za koito tyrsih reshenie kyde li ne, pitah, chetoh, rovih se, no .. - nishto!.
Problem N1: Keyboard layoutInstaliram si user az. Dotuk dobre. No, (normalno) omazvam neshto, kato reshavam, che e po-dobre da "preinstaliram" potrebitelq - t.e. zatrih go, posle go syzdadoh nanovo. Da, no kogato pyrviq pyt slozhih (default) EN, a otdelno BG v keyboard layout, na taskbar-a si se pokaza indikator za tova, s koi ot dvata sym v momenta. Sled tova obache, kolkoto i ezika da dobavqm, kakvoto i da pravq - podobna ikonka ne se poqvi. Osven tova, dori bez neq - pak ne smenq layout-a. (kakto se vizhda - mrazq da NE moga da pisha na kirilica.

)
Problem N2: AC'97 Sound Drivers - nikakvi gi nqmaOshte dokato load-va (splash screen) mi izliza syobshtenie, che ne raboti mixera, che nqma sound drivers i t.n. (moga da napisha kakvo *tochno* pishe, ako e vazhno. Opitah slednoto:
chmod 666 /dev/mixer
opitah s kakvi li ne komandi (koito ne pomnq, che bqha vse izpylnqvani "v dvizhenie"), koito mi pokazvaha ogromna i podrobna informaciq za USB devices, za IRQ, za ne znam kakvo oshte (veroqtno vsichko).
E, ne dava i ne dava da podkaram tezi pusti driveri. Nqkyde prochetoh, che e vyzmozhno da e ot kernel-a, no dnes blagopoluchno instalirah posledniq up2date, ta i az sym up2date. T.e., razpolagam s posledniq kernel za RH, koito se predlaga ot tqh.
Ne znam kakvo oshte da kazha.. naistina sym mnogo "gol i bos", ta taka..
Zasega, tova shte byde, che i bez tova stana mnogo. Shte se radvam, ako nqkoi uspee da mi obqsni i da mi pomogne kak da se spravq s tezi problemi. Che sledvat drugi ...

'>
P.S. Mai poobyrkah malko pravilnoto mqsto za temata, mai e po-skoro software. Molq za izvinenie, i ako e udobno, nqkoi moderator da q premesti, kydeto i e mqstoto.

'>