« -: Nov 20, 2007, 22:59 »
Здравейте на всички, аз съм нащинаещ фен на линукс, но нещо се отчайвам. Работя от доста дълго на уиндоус вече 15 години, а от 3 на уиндоус сървър 2003 . Професията ми изисква да работя със сървъри и за нуждите ми вече сървъра на МС не ме задоволява. Та ще Ви бъда благодарен ако някой се наеме да ми помогне малко, бързо схващам но гледам като теле в железница! Днеска инсталирах пакета на Мандрижа 2008 и останах очарован, но не разбрах как да си инсталирам дрйверите на лаптопа за УиФито и реших да пробвам и някой други дестрибуций на линукс. Федора, Убунто и Дебиан и от тук вече почнаха проблемите...Чул съм, че Линукса бил доста по красив от Уиндоуса, но уви, аз май съм нещо не на прав път! Като изключим Мандривата, другите нямат нищо. Нито десктоп, нито звук нито картина ... Абе знаете за какво говоря все едно че съм бод ДОС пък него малко съм забравил. Та какво ли остава за интернет, сървъри, прочутата мозила и прочие. Та може ли някой да ме светне, как да вляза в стандартния начин на работа(този с прозорците) или къде да го прочета. Много ще съм благодарен, че вече съвсем се отчаях !