Естествено , че знам какво е SWT.Само ми кажете как се attach-ва картинка във този форум и ще приложи ScreenShots.
Цитат:
"Пък и мен, като програмист ме интересува повече продуктивността. И определено под Линукс тя е по-добра "
За каква продуктивност говориш?
Ако говориш , за неща като време за компилиране и др. под Линукс се компилира малко по-бързо , но става въпрос за 3-4 сек.
Ако говориш за време за разработка на софтуер и разработваш на Java няма разлика дали с Windows или Linux.Ако искаш да намалиш времето за разработка , трябва да преминеш от Java към .NET .За малки и средно големи проекти Visual Studio .NET 2008 осигурява невиждана продуктивност.Това е друга причина да избера Windows , за определен сорт проекти Visual Studio .NET 2008 , осигурява продуктивност , за която Java програмистите само мечтаят.
Цитат:
"За Vista си плащам на чичо Бил, а ако искам и офис пакет, Photoshop и други "глезотийки" си плащам повечко."

'>
Стига де на работа Windows-a го плащат шефовете , а за в къщи всички знаем , че е безплатен

'> В България човек по-лесно си намира пиратски Windows , отколкото легален.
Офис пакет не ползвам. OpenOffice си е много добър и има версия за Windows.GIMP също има версия за Windows(Photoshop ме е труден).Но имам приятели , които много работят с Photoshop и те не харесват GIMP.Хямал достатъчно екстри , че да може човек бързо и лесно да си свърши работата.
Цитат:
"- Говориш общо, вместо да кажеш, с кое дистро/драйвър/гр. среда ти се е получил проблема. "
Ubuntu 7.10.Видео картата ми е ATI RADEON SAPHIRE X1650. Инсталирането на драйвера за ATI е най-спеченото нещо на света(Особено ако веднъж си активирал стандартния , за дистрибъцията драйвер).След два дена прекарани в четене на
туториали успях да го инсталирам.Естествено преди това преинсталирах Linuxa-a , за да може да разкара напълно стария драйвер.И радвам се имам си драйвер , който потдържа Direct Rendering и един ден идват поредните ъпдейти.В тях имаше и нова версия на ядрото.И след ъпдейтите бял екран.Същото се случи и с Ubuntu 8.04 beta 5.Там драйвера за ATI картата тръгна веднага , но в един от ъпдейтите се слагаше ново ядро и дум бак бял екран.Инсталирах Ununtu 8.04 beta 6 и сега си работи.Проблем с ATI Driver има във Fedora 6 и Fedora 7(това го знам от приятели).В Windows нямам проблеми с ATI Driver-a за видеокартата.В Линукс имам само проблеми с него.А компютър без драйвер за видеокартата е ЕЛКА
Цитат:
"Ти сигурно за OpenGL и OpenAL не си чувал."
Чувал съм.Прозводителите на игри също са чували , но ползват DirectX.DirectX e сефтуре за 3d acceleration , а OpenGL е стандарт , има различни имплемнтаций за различни платформи.OpenGL e за 2d i 3d Rendering.