Автор Тема: Смяна на mac  (Прочетена 912 пъти)

zizitu

• Участници
  • Публикации: 7
    • Профил
Смяна на mac
« -: Mar 22, 2008, 00:23 »
Така, моят въпрос е малко по-различен от този който се задава обикновено. Няма да питам как да си сменя мак-а на дистрибуцията - това вече го правя за н-ти път. Въпросът ми е - възможно ли е MAC адресът да се смени хардуерно, чисто от самата карта. Защото ясно, като си инсталирам дистрибуцията и се сменя лесно, дори и перманентно. Но дали може да се промени на самата ЛАН карта какъв да й бъде МАК-а?
Активен

diel

• Гост
Смяна на mac
« Отговор #1 -: Mar 22, 2008, 00:38 »
Може, но надали ще имаш условията и познанията да го направиш. МАС адреса се програмира в чипа на картата, и може да бъде сменен и хардуерно.
Активен

zizitu

• Участници
  • Публикации: 7
    • Профил
Смяна на mac
« Отговор #2 -: Mar 22, 2008, 08:58 »
Хм, на мен точно ми трябва при самото зареждане да се изкарва различен мак, защото искам да сложа дебиан през гууд-бай майкрософт или унетбуутин, но няма как, тъй като и-нет доставчикът ми раздава интернета по МАК адреси. И сега друг въпрос : Може ли да се смени (с някоя от горните програми) временно мак-а, за да могат да се изтеглят необходимите пакети.
Активен

winman

• Напреднали
  • Публикации: 311
    • Профил
Смяна на mac
« Отговор #3 -: Mar 22, 2008, 13:29 »
Ако съм те разбрал правилно ТОВА трябва да ти свърши работа. K-MAC, free за използване програма. След като смениш веднъж MAC адреса рестартирай и започвай инсталацията.

//edit Имай в предвид К-MAC не работи на Win98. Няма проблем със всички следващи W2K, XP etc.

//edit2 Хм, очевидно не съм те разбрал. Нищо, оставям писанието. Може да е полезно за някой Windows user. K-MAC е ценна програма. Съжелявам, че не съм ти от полза.

Активен

The more you know about Linux the less likely girls will want to know about you!