ПРЕДИ ДА ГЛАСУВАТЕ, ПРОЧЕТЕТЕ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА.А думата е за така наречения „Music idol“ и явлението „Кен лий“. На някои им е смешно, но на мен не, защото нещата доста загрубяха и придобиха формата на сериозно престъпление срещу България, или поне това което е останало от нея. И тъй като твърде малко вярвам, че съдебната система в нашата родина може да произведе справедлив процес (виж поръчковите процеси са друга работа), а съдът в Страсбург или Брюксел не ми е по възможностите, то предлагам поне тук да си спретнем едни публичен процес в духа на пряката демокрация. Юридическа тежест, естествено, няма да има никаква, но ей така, за удовлетворение и подкрепа.
Следват аргументите.
Не гледам бТВ (всъщност самият начин на изписване на логото вече казва много) и въпросното предаване, тези дни научих от Интернет за явлението „Кен лий“ и мащабите, които е придобило в международното пространство:
-
връзка 1-
връзка 2Накратко: станахме за резил пред света! Аз се чувствам лично засегнат, защото виждам как по света думата „българин“ започва да придобива тъждественост с „идиот“ и „дебил“. Почти съм сигурен, че все на някой български гражданин ще се случи следната случка при представяне пред чужденци:
- Откъде сте?
- От Бъгария.
- Ааа, кен лий!
Е, аз не искам да се срамувам заради това, че бТВ са решили да се гаврят с нас и да ни дискредитират по света! Смятам, че трябва да понесат публична отговорност!
Не е тайна, че телевизията, малко или много, се използва за манипулация и прокарването на определени идеологии, но този път Рупърт Мърдок & Ко. стигнаха твърде далеч. Всяка наглост си има граници и те ги прекрачиха, меко казано.
Не е ясно защо до момента няма никаква реакция от българските институции, нито от организации за защита на гражданското общество, омбудсмана, СЕМ или прокуратурата.
Но да се върна на „Music idol“, чиято декларирана цел е да открива музикални таланти. Доколкото знам се извършва предварителен кастинг, където от хилядите кандидати се отсяват тези, които ще се появят в националния ефир на бТВ (моля, поправете ме, ако греша). ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС е:
ЗАЩО НА ТАЗИ НЕКАДЪРНА ПЕВИЦА Е ПОЗВОЛЕНО ДА ПРЕМИНЕ В СЛЕДВАЩИЯ ЕТАП? Хм?! Все пак предаването се казва „Music idol“, а не „Music imbecile“.
ЗАЩО? Защо Валентина Хасан не е отпаднала още на предварителните кастинги?
Защо не се подбират даровити и културни български граждани, каквато е презумпцията, а се
лансират кючекчии, чалгаджии, дебили и идиоти (гледах още един подобен - Майкъл Джексъна на кроасаните)? Толкова ли вече е напреднал процеса на говедизация на народонаселението, толкова ли му е промит мозъка?
Според мен трябва екипът на „Music idol“ да понесе пълната отговорност и да бъде осъден за:
1. Гавра с България и българските граждани
2. Дискредитация на страната в международната общностМоля, помислете върху горните 2 обвинения и гласувайте. (участието е по желание, никой не е задължен да го прави):
ВИНОВЕН ИЛИ НЕВИНЕН Е ЕКИПЪТ НА „MUSIC IDOL“ ПО НЯКОЕ ОТ ОБВИНЕНИЯТА?ВИЕ сте съдиите.
Ако екипът на „Music idol“ бъде признат за виновен, обещавам след седмица да пусна друга анкета, където да има изброени виртуални наказания.
Не на идиотщината!
П.П. Аз тук изглежда съм в ролята на прокурор. В интерес на справедливостта, първо се запознайте с аргументите на защитата, размислете и тогава вземете решението, което смятате за справедливо.

'>