« Отговор #95 -: Apr 07, 2008, 08:57 »
Съжалявам, но за мен чалгаджийската реторика се изразява в друго. Не може цял народ да си решава проблемите само с едната истерия и обвинения (чалгарите виновни, циганите виновни, турците ни претопяват, емигрантите не са българи и те са виновни и т.н.).
Не може ако един на фона на 10 човека има различно мнение, то той да бъде заклеймяван, нападан и изкарван ненормален.
Не може спорът върху един чисто български проблем да се изроди в посока "вижте ги негрите и евреите в САЩ".
И накрая, не мисля, че такива проблеми трябва да се разрешават пасивно чрез реване и скубане на коси и това много дебело го изтъкнах.
И най-много хора се засегнаха когато просто изказах мнение, че абсолютно нищо не правят, само си чешат езиците, нещо, което ме хвърля в размисъл. Защото вместо да се обосноват че напротив, наистина правят, те тръгват с личните нападки и това "ама и в америка бият негрите".
Ако за вас това поведение е нормално и българско, за мен то си е чиста простотия.
Народ с такъв тъпашки манталитет заслужава да се самозатрие. Ставаме бавно и славно като нашите "братя" от античната Македонска държава, които освен да реват и да псуват всички възможни съседи, не правят нищо, затъват здрвавата, защото не могат да си отворят очите и да си решат собствените си проблеми.