Такам... връщам се на темата... Лелеееее, като се чета какви съм ги писал в началото, се ужасявам. Ама явно трябва да съм бил доста ядосан, че да го кажа. И доста недоволен от KDE.
Понеже ме попитаха с какво съм допринесъл за проека? Написах си wish листовете

'>
Така... излезе 4.1. Пробвах binaries за OpenSUSE - не бях особено очарован. Пробвах тези за Slackware - отново не бях особено очарован. Накрая пак се ядосах и компилирах десктоп средата. Само че направих още една фатална грешка - вместо да компилирам KDE 4.1.1, дръпнах от Trunk-a. Така изтеглих нестабилна версия, която някой ден ще бъде KDE 4.2. Както и да е. При мен работи и съм я компилирал половин ден, така че няма да я трия. Дори и да е от trunk-а.
Така... Очевидно KDE е изминал доста път от 4.0 (когато се правех на трол из форумите и се оплаквах от всичко, което ме изнерви). И така. Неща, които ми харесаха:
1. Plasma-та е станала по-зряла. Плазмоидите стават все по-интересни и по-интересни. Харесва ми.
2. Customisation-а става все по-зрял и по-зрял. Все още не съм се научил как да променя цвета на панела, но въпреки това ми харесва, че новата среда има повечко функции.
3. Хареса ми, че средата зарежда бързо и е доста удобна. Постепенно свикнах и с новото меню, промених навиците си и вече не мога без него.
Да, вече мога да похваля KDE.
Има обаче и някои неща, които не ми харесаха:
1. Все още binaries, които се предлагат, не ме удовлетворяват. Докато не влязат официално в Slackware, например, аз ще компилирам от сорс.
2. Това за десктопа и фолдър плазмоида все още ми е непонятно... Абе защо трябва да се усложнява живота ми?