Зравейте! Отдавна не съм писал, но се оправях някак си сам до сега.
НА въпроса: Преди около седмица ме назначиха в една нова фирма като сис-админ. За мой голям ужас установих,че сървъра ( рутер и самба) е с ClarkConnect 4.3, za който нищичко не знам и разбира се са се скарали с фирмата, която ги е поддържала до сега .. и няма от къде да получа малко информация или помощ
Всички проблеми започнаха след като една сутрин принтера бе спрял да печата - оказа се че поради необясними причини CUPS изкарва принтера в "Paused" с това се справям просто от
http://localhost:631/ после спря да колира документите - смених драйвера на принтера LaserJet 1320 ( hp LaserJet 1320 PS ) свалих го от страницата на CUPS, но уви никакво колиране (collate).
И ето го сега гвоздея на програмата : ПОРАДИ НЕИЗВЕСТНА ПРИЧИНА РУТЕРА СИ ИМА НОВА СОБСТВЕНА "Workgroup" в която си седи самичък и не дава достъп през мрежата на никого дори и с root.
С PuTTy се връзвам без никакъв проблем, през webconfig също, имаме си интернет. Уви нямаме shares. Шеринга е направен със Самба и Flexshare (това за първи път го виждам.
За да не поствам половината си конфигурационни файлове, които м/у другото изглеждат съвсем наред .

'> предлагам да дадете някоя идея от къде идва проблема и да ззапочнем от там.
Благодаря предварително на всички, които помагат.
Ще стана за някой и друг час че ми изтекоха очичките... от вчера не съм ставал от нещастната машина