Днеска реших да се ъпгрейдна с 500 гигабайта SATA диск и 4 гигабайта РАМ, при което ми възникнаха разни забавни проблеми.
Първо, hdparm ми извади над 2 пъти по-бърз sequential read трансфер с новия диск и реших да си измигрирам цялата система отгоре. Което значи дотук с PATA дисковете, колкото и да обичам IDE нещата, старият диск мисля да го разкарам.
Второ, реших окончателно и безвъзвратно да мина на x86_64. Смисълът от това не е особено голям така или иначе, но просто така реших, мисля да подкарам 1-2 виртуални машини така или иначе и да слагам още РАМ след време. Ще си патя от това ми решение, но няма как.
За целта преинсталация...без празни CD-та да си драсна дебиан отгоре, както и USB памети става малко забавно...в момента инсталирам новата система отгоре през qemu, надявам се после да реши да запали от новия диск.
И първия малоумен въпрос, имам DDR2 памети, 2 банки по 2 гигабайта и 2 по 1 гигабайт останали отпреди. Не иска да запали със всичката, иска или само с 2-те по 1ГБ или само с 2-те по 2 гигабайта. Предполагам че всички банки трябва да са едни и същи и по този параграф съм преебан, така ли излиза?

'> Много съм глупав явно

'>
Вторият въпрос, искам отсега да разреша проблема с флаш плъгин-а. Нещо ставаше въпрос за някакъв nspluginwrapper, как точно се подкарва тая дивотия (firefox) и дали върви като хората?
Третият въпрос, има ли някой подкарвал KVM виртуални машини под x86_64? Надявам се, ама много се надявам, че няма да има проблем да подкарвам 32-битови guest системи отгоре. 99.9% съм убеден, че няма да има проблеми, но все пак някой ако си е играл с това може ли да ми го потвърди?
Мерси предварително

'>