« Отговор #60 -: Jan 02, 2009, 21:15 »
Не мислех да се обаждам тук, но понеже темата е вече в кошчето, както и има официално разрешение от модератор да си почесваме топките тук, айде да продължим.
Първо, да отбележа. Tarator, еми ясно ми е ,че автомобилните системи се управляват от някакви системи. То е ясно, че не ми е образованието това, и не ми е работа да задълбавам. Просто за мен интерес представлява операционната система като такава за компютрите - персонални, лаптопи и т.н. Там разните му други устройства нека се управляват от системи - наистина не ми дреме какви са, пък и наистина не е нужно. Защото те няма нужда да се управляват от крайният потребител. Всичко си им е в чипа и или бачка, или умира. Няма нужда да им инсталирам каквото и да е, пък и да искам, няма начин.
Второ. Отдавна знам, че от форум трудно ще научиш нещо. Личен опит. От една страна, неопитният потребител рядко може да формулира правилно въпросите си, точно поради неопитността си. От друга страна, адекватният отговор от знаещите трудно може да се разбере от питащите, отново поради липса на знания. Това е в идеалният случай, когато питащият задава въпросите си културно и грамотно и спазвайки правилата на форума. Най-често питащите подхождат нахално, пишат на латиница, а когато пишат нещо на български, пак не им се разбира особено, не дават достатъчно информация, и общо взето, очакват като зададат въпрос, да получат ферман със точно решение на техният проблем. Което очевидно не е възможно, дори и да се намерят ентусиасти да се опитат да отгатнат за какво става въпрос.
Ето защо си мисля (може и да не съм прав, разбира се), много по-полезно би било вместо секция за новаци, да има едно wiki с отговори на всички срещани въпроси от новаци и толкоз. А форумът би имал смисъл единствено за по-засукани неща, както и за чесане на езиците. Щото в последно време точно чесането на езици посъживява форума и го прави интересен. Амин