Автор Тема: Ubuntu VGA video card problem  (Прочетена 6222 пъти)

recepti

• Напреднали
  • Публикации: 22
    • Профил
Ubuntu VGA video card problem
« -: Dec 06, 2008, 19:19 »
Здравейте!Наскоро ми изгоря видео картата и в момента съм с няква вградена...когато се опитвам да инсталирам убунту монитора става черен и пише display ot of range 90 mhz. Същото става и когато искам да го подкарам и на лайф сд .. има ли начин да се реши проблема и занапред като взема новото видео към 150 160 лв асус ще имам ли проблеми с него?
Активен

Mr_Anabolik

• Участници
  • Публикации: 11
  • Distribution: Opensuse
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Re: Ubuntu VGA video card problem
« Отговор #1 -: Dec 06, 2008, 19:38 »
при инсталация на ubuntu не ти ли дава да си избираш във какъв графичен режим да става? В смисъл да избереш някакъв режим със по-малка резолюция дето картата да го поддържа.
Активен

recepti

• Напреднали
  • Публикации: 22
    • Профил
« Отговор #2 -: Dec 07, 2008, 15:23 »
при инсталация на ubuntu не ти ли дава да си избираш във какъв графичен режим да става? В смисъл да избереш някакъв режим със по-малка резолюция дето картата да го поддържа.
еми давам му инстал убунту след това ми дава един голям надпис УБУНТУ и как зарежда отдоло.След като зареди би трябвало да ми даде следващата стъпка а на мен
"out of rate 60/90 mhz"или нещо от сорта   ???
Активен

Mr_Anabolik

• Участници
  • Публикации: 11
  • Distribution: Opensuse
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #3 -: Dec 08, 2008, 16:28 »
ясно. А преди да натиснеш install ubuntu няма ли избор на видео режими или нещо такова, логично е да има, даже трябва да има и инсталация във текстов режим. Не съм инсталирал ubuntu за съжаление и не знам, но например при инсталация на opensuse може да си избираш графичните режими на инсталацията.
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #4 -: Jan 06, 2009, 15:47 »
какъв е монитора пробвай друг
Активен